Παναθηναϊκός: Υποχρεωτικά δύο προκρίσεις για να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο!

Αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος ο Παναθηναϊκός, θα χρειαστεί οπωσδήποτε δύο προκρίσεις για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League, ειδάλλως, θα έχει ακόμη μια ευκαιρία για το UEFA Conference League.

Παναθηναϊκός: Ο X-Factor στο «Καραϊσκάκης» και η νέα... μεταγραφή

Από καραμπόλα ο Κυπελλούχος Ελλάδος γλίτωσε το βάσανο του 1ου προκριματικού γύρου, ωστόσο, ο δρόμος προς τους ομίλους παραμένει στρωμένος με αγκάθια.

Από την κλήρωση των 9 ζευγαριών για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, ξέρουμε ήδη τις 6 σίγουρες ομάδες που θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, πολλές εκ των οποίων είναι ομάδες επιπέδου ομίλων.

Εκεί βρίσκονται λοιπόν, ως πιθανοί αντίπαλοι του Κυπελλούχου Ελλάδας, ο Άγιαξ, η Μπράγκα, η Μόλντε, η Ραπίντ Βιέννης, η Ριέκα και η φετινή κυπελλούχος Τουρκίας (είτε η Μπεσίκτας είτε η Τράμπζονσπορ)!

Πολύ αυξημένες πιθανότητες να βρίσκεται εκεί έχει και η εκπρόσωπος του Βελγίου (η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ αν δεν βγει στο Champions League μέσω πρωταθλήματος δηλαδή), η Σέριφ Τίρασπολ (αν κατακτήσει το Κύπελλο Μολδαβίας) και η Χάποελ Μπερ-Σεβά αν κατακτήσει το Κύπελλο του Ισραήλ.

Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας αποκλειστεί, τότε «υποβιβάζεται» στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, θα θέλει δηλαδή δύο προκρίσεις χωρίς περιθώριο λάθους, αν θέλει να μπει στο League stage.

Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, τότε θα υποβιβαστεί στα πλέι-οφ του Conference League.

Με άλλα λόγια, αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας θέλει την επόμενη σεζόν να βρεθεί στο League stage κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πρέπει οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι να κάνει δύο προκρίσεις, ειδάλλως αποχαιρετά την Ευρώπη από το καλοκαίρι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News