Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός για την «επόμενη μέρα»!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η πιο κατάλληλη λύση για τη θέση της τεχνικής ηγεσίας στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός για την «επόμενη μέρα»!

Κακά τα ψέματα, ο καλύτερος προπονητής επί Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ήταν και… είναι χωρίς αμφιβολία ο Πέδρο Μαρτίνς. Παρόλα αυτά, ο επίλογος του τελευταίου στο λιμάνι δεν ήταν αντιπροσωπευτικός του «έργου» που άφησε στο σύλλογο.

Ο 53χρονος Πορτογάλος τεχνικός υποστηρίχτηκε σωστά την πρώτη χρονιά από την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, όταν και δεν κατέκτησε τίποτα, ωστόσο, κατέληξε να φύγει το 2022… από την πίσω πόρτα και με άσχημο τρόπο δίχως, επί της ουσίας, να τον «βαραίνουν» οι ευθύνες για την επιλογή παικτών τον τελευταίο χρόνο.

Αποκτήθηκαν οι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος περισσότερο για επικοινωνιακούς σκοπούς, ήρθαν παίκτες από τον Άρη και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, την ώρα που «πίεζε» και ο Φορτούνης για μια θέση στην 11άδα.

Στην εποχή του VAR (έχει… σημασία) ο Ολυμπιακός κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο Μαρτίνς δημιούργησε ένα αξιόπιστο σύνολο, «κόντραρε» σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες και ανέδειξε αθλητές με κυριότερο τον Τσιμίκα που μετακόμισε εν συνεχεία στο Λίβερπουλ.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει έναν προπονητή με «ισχυρό» (προσωπικό) κίνητρο, αλλά παράλληλα και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, αυτός είναι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «πράσινοι», εφόσον δεν υποστήριξαν το (ακριβό) πρότζεκτ ενός πολύπειρου προπονητή – θρύλου, όπως ο Φατίχ Τερίμ, θα χρειαστούν μια safe επιλογή για να μην εκτροχιαστεί εντελώς το τρένο από τις ράγες.

«Κόντρα στο ρεύμα» των ημερών, να τονιστεί τίποτε δεν «γκρεμίστηκε» από την εποχή του Γιοβάνοβιτς και μετέπειτα, τουναντίον, υπάρχει μια ανισόρροπη κατάσταση με υπηρεσιακό τεχνικό στο Κορωπί που είτε θα πάει προς τα «πάνω», είτε προς τα «κάτω» (σ.σ θα εξαρτηθούν πολλά και από τον τελικό του Κυπέλλου).

Η μεγάλη αστοχία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν πως παρουσίασε τον Τερίμ ως τον άνθρωπο που θα πάρει – σίγουρα – το πρωτάθλημα, αντί να του δώσει τα κλειδιά να φέρει τη νέα εποχή στην ομάδα. Οι παίκτες του Ιβάν, φαίνεται πεντακάθαρα, πως έκαναν τον «κύκλο» τους και το Τριφύλλι, πλέον, χρειάζεται αλλαγές.

Οποιοσδήποτε προπονητής που να «συγκλίνει» προς το προφίλ του Τερίμ, θα ζητήσει αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ το καλοκαίρι, κάτι το οποίο – σύμφωνα με τα λεγόμενα του Imparator – ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έκανε αποδεκτό.

Αν δοθούν τα κλειδιά στον Μαρτίνς, υπάρχει η ελπίδα για γρήγορα… αποτελέσματα.

Σαφέστατα, δεν πρόκειται για μια εύκολη περίπτωση. «Πολιορκείται» από ομάδες της Βραζιλίας, ενώ πριν την απόφαση να μετακομίσει στην Αραβία, τον καταδίωξαν αγγλικοί, βέλγικοι και πορτογαλικοί σύλλογοι.

Το συμβόλαιό του Μαρτίνς με την Αλ Γκαράφα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, ο ίδιος προτίμησε την ηρεμία του και το… εύκολο χρήμα το τελευταίο διάστημα μετά από 4 αγχωτικά χρόνια στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να πει το «ναι» υπό τις κατάλληλες αγωνιστικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να ξαναδουλέψει στη χώρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr