Στην Ιταλία λίγο μετά τον ερχομό των 00’ς, ο Φατίχ Τερίμ υπέγραψε ως headcoach στη Μίλαν σε μια τολμηρή κίνηση από πλευράς διοίκησης. Ο Τούρκος, λόγω… εθνικότητας και μόνο, δεν έγινε ποτέ αποδεκτός στους «ροσονέρι», τα αποδυτήρια ξεσηκώθηκαν και… «τελείωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώην προπονητή της Φιορεντίνα.
Συζητιέται ακόμα και σήμερα, πως ο Ινζάγκι αστόχησε επίτηδες σε εκτέλεση πέναλτι σε κομβικό παιχνίδι της Μίλαν στο πρωτάθλημα, προκειμένου να επισπεύσει τις εξελίξεις για την απομάκρυνση του Τερίμ.
Στον Παναθηναϊκό ο Τερίμ δεν έτυχε ανταπόκρισης από τους ποδοσφαιριστές που είχαν βαθιά «σύνδεση» με τον προηγούμενο προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Τερίμ ξεκαθάρισε σε όλους, πως η πόρτα του γραφείου του, θα είναι πάντοτε ανοικτή για τους παίκτες, ωστόσο, ορισμένοι επιχείρησαν να τη… σπάσουν!
Δεν είναι μυστικό, πλέον, πως ο θρύλος της Γαλατασαράι έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Σε μια περίοδο αλλαγής προπονητή, είναι απόλυτα λογικό να γίνουν αλλαγές. Ο Γιοβάνοβιτς, για παράδειγμα, «έκοψε» τα… μωρά του Γιώργου Δώνη, διότι ήταν επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης του ρόστερ.
Κάπως έτσι, ο Τερίμ μέσα σε μια σύντομη περίοδο, αξιολόγησε το ρόστερ και προχώρησε στις απαραίτητες, για εκείνον, ενέργειες προκαλώντας… αντιδράσεις. Η ανάρτηση του Μπαρτ Σένκεφελντ με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι ενδεικτική και εξηγεί πολλά. Μέχρι και η σύντροφος του Παλάσιος παραπονέθηκε για την απουσία του μεγάλου Παναθηναϊκού και του αγαπημένου της ποδοσφαιριστή, «Τούκου»!
Από… θαύμα, ο Παναθηναϊκός διατηρεί μαθηματικές (όχι ρεαλιστικές) ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα. Το οφείλει κυρίως, στον Φώτη Ιωαννίδη, τον Μπερνάρ Ντουάρτε, τον Τάσο Μπακασέτα, τον Γιάννη Κώτσιρα… Ο Βραζιλιάνος, ήταν και ένας απρόσμενος «σύμμαχος» του Τερίμ, καθώς υπέγραψε στην Ατλέτικο Μινέιρο τον Γενάρη, όμως, παράλληλα, άρχισε να απολαμβάνει από τις αρχές του 24′ το ποδόσφαιρο από τη φυσική του θέση στο Τριφύλλι.
Το πλάνο του Τερίμ ακολούθησαν οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο (Μπακασέτας, Ακαϊντίν, Ντραγκόφσκι, Λημνιός), οι παίκτες που δεν ήταν τόσο ευχαριστημένοι επί Γιοβάνοβιτς (Κώτσιρας, Βέρμπιτς, Λοντίγκιν, Σπόραρ) και εκείνοι που δεν πρόλαβαν να συνηθίσουν τόσο, την καθημερινότητα επί των ημερών του Σέρβου τεχνικού (Αράο – σ.σ ξέρει το μέγεθος του Τερίμ από τη Φενέρ, Γέντβαι, Βιλένα). Δεν είναι ψέμα, πως οι δύο τερματοφύλακες «πέθαναν» για τον Τερίμ στον θεσμό του Κυπέλλου με ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ.
Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί σε αυτό το κομμάτι της διαχείρισης παικτών, να ήταν πιο επικοινωνιακός με τους ποδοσφαιριστές (με την άνεση, φυσικά, και του χρόνου), ο Τούρκος από την άλλη, αν και φημίζεται για τα καλά αποδυτήρια καθόλη τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, ήταν… Τούρκος και χωρίς πολλά-πολλά λόγω της ασφυκτικής πίεσης, πήρε αποφάσεις.
Η χαριστική βολή για τον Τερίμ ήταν, επί της ουσίας, οι δικές του κινήσεις απελπισίας στα τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη, στις οποίες έδειξε την καλύτερη version του εαυτού, στο παιχνίδι – ΡΙΣΚΟΥ. Ειδικά στη Λεωφόρο με τους κίτρινους, ο πράσινος τεχνικός ενημερωμένος για τις εξελίξεις της Τούμπας, φόρτωσε βιαστικά την ομάδα με επιθετικούς, αφήνοντας γυμνό το κέντρο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής του σκορ.
Μπορεί η ομάδα να έδειχνε κομμένη στα… δύο στο γήπεδο, όμως, ήταν εξ αρχής κομμένη στα δύο από τα αποδυτήρια!