Πρωτάθλημα... τέλος για τον Παναθηναϊκό, «διπλό» ο Άρης στη Λεωφόρο (vids)

Πρωτάθλημα... τέλος για τον Παναθηναϊκό, «διπλό» ο Άρης στη Λεωφόρο (vids)

Ο Άρης «έστεψε», εκτός απροόπτου, πρωταθλήτρια την ΑΕΚ στα πλέι οφ κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-0 στη Λεωφόρο. Ο Ζαμόρα πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2′, δεν είπε «ευχαριστώ» στο… δώρο του ΠΑΟΚ το Τριφύλλι που νίκησε την Ένωση με 3-2.

Μόλις στα 70” ο Άρης αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, ο Μανού Γκαρθία σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού, ο Ζαμόρα πετάχτηκε ανενόχλητος με τον Ούγκο να χάνει το μαρκάρισμά του και άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν την πρώτη τους ευκαιρία με κεφαλιά του Βραζιλιάνου στόπερ από εκτέλεση κόρνερ. Από απίθανη προσπάθεια του Βέρμπιτς ο Λημνιός δεν πρόλαβε κοντά στη γραμμή του τέρματος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από τεχνικό πλασέ του Τσέριν το Τριφύλλι άγγιξε την ισοφάριση με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη. Ο Μπακασέτας δοκίμασε μια βολίδα στο 16′ από τα 35 μέτρα σε εκτέλεση φάουλ, ο Κουέστα απομάκρυνε με γροθιές. Από κόρνερ και πάλι νέα κεφαλιά του Ούγκο με πορεία προς το τέρμα σταμάτησε πάνω σε σώματα.

Από τραγικό λάθος του Ντραγκόφσκι ο Ζαμόρα βρέθηκε προ κενής εστίας και ο Ούγκο σαν από μηχανής Θεός σταμάτησε το τελείωμα του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Χλιαρό σουτ του Ιωαννίδη δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στον Κούεστα στο 35′.

Στο ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ πέρασε στο γήπεδο τους Σπόραρ και Μαντσίνι στις θέσεις των Βέρμπιτς και Λημνιό. Ο Άρης μπήκε με διπλή ευκαιρία στο β’ ημίχρονο με το βολέ του Ζαμόρα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γκαρθία έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 53′, όταν ο Σπόραρ από το μισό μέτρο δεν βρήκε εστία μπροστά στον πεσμένο Κουέστα μετά από σέντρα του Μαντσίνι.

Ο Τερίμ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο και του Γερεμέγεφ στην επίθεση αντί του ΒΙλένα, με τον Ιωαννίδη να γυρίζει πιο πίσω. Στο επόμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν σημείωσε κάποια σημαντική στιγμή στο παιχνίδι με τους πράσινους να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου σε αυτήν την ενδεκάδα-ανάγκης για να έρθει η ανατροπή.

Ο Ιωαννίδης έπεσε για πέναλτι, «παίζεται» ο Αγκάγιεφ στο 78′. Ο πράσινος τεχνικός σε μια τελευταία ζαριά αντικατέστησε τους Τσέριν και Ούγκο με τους Τζούρισιτς και Βαγιαννίδη. Ο διαιτητής της συνάντησης δε συγκινήθηκε σε νέα πτώση του Τζούρισιτς. Στο 86′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε νέο πέναλτι για χέρι εντός περιοχής, καμία παρέμβαση από το VAR.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Αράο, Μλαντένοβιτς, Βιλένα, Τσέριν, Μπακασέτας, Βέρμπιτς, Λημνιός, Ιωαννίδης

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Γκαρθία, Σαβέριο, Ζαμόρα, Μπράμπετς, Νταρίντα, Οντουμπάτζο, Ζιλ, Μοντόγια, Σουλεϊμάνοφ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News