Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός με «ροπαλιά» από τη διαιτησία! (vids)

Στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το χειρότερό του πρόσωπο στη διαδικασία των πλέι οφ και γνώρισε την ήττα με 3-0 στην OPAP Arena. Ο Ντελαζό δεν καταλόγισε πέναλτι για τους «πράσινους» με το σκορ στο 1-0, το οποίο θα μπορούσε να τους αφυπνίσει στο παιχνίδι.

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός με «ροπαλιά» από τη διαιτησία! (vids)

Με τη συμπλήρωση 5′ παιχνιδιού στην OPAP Arena ο Ελίασον σέντραρε πάνω από τον Ακαϊντίν, ο Πόνσε έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά που πέρασε άουτ. Από λάθος των Τσέριν – Αράο στο χώρο του κέντρου ο Ελίασον με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 7′. Δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση σημείωσε την πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Επικίνδυνο γύρισμα από τον Ρότα δεν έτυχε ανταπόκρισης από κάποιον συμπαίκτη του. Ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε νέα προσπάθεια από τον Πόνσε στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης. Από εκτέλεση κόρνερο στο 21′ ο Βίντα απείλησε με το κεφάλι, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ του Τριφυλλιού μπλόκαρε σταθερά.

Ο Πόνσε από κάθετη του Αραούχο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την «πράσινη» εστία. Ο Κώτσιρας έκανε σωτήριο κόψιμο στον Αραούχο και παραχώρησε κόρνερ. Ο Ντελαζό «κιτρίνησε» τον Τερίμ, τον Ατές και τον Μουντάκη. Μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση το κανάλι της Cosmote-TV δικαίωσε μέσω replay τον προπονητή του Παναθηναϊκού, υπήρξε πεντακάθαρη παράβαση πέναλτι πάνω στον Κώτσιρα.

Από «τσαφ» του Ακαϊντίν ο Πόνσε «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό σε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι για το 2-0 στο ντέρμπι. Στο ημίχρονο ο Τερίμ αντικατέστησε τους Παλάσιος και Λημνιό για το πέρασμα των Σπόραρ και Βιλένα. Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απειλήσει με δύο σουτ του Ιωαννίδη να μην ανησυχούν τον Αθανασιάδη.

Το Τριφύλλι έφτασε σε νέα τελική προσπάθεια με σουτ του Χουάνκαρ να περνάει άουτ. Η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0 στο 60′, ο Πινέδα σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά, ο Πόνσε με γυριστό ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι στην απόκρουση του αγώνα με τη βοήθεια και πάλι του δοκαριού. Ο Τερίμ πέρασε στο γήπεδο τους Μλαντένοβιτς – Βέρμπιτς στις θέσεις των Χουάνκαρ και Μπακασέτα.

Ο Ντελαζό έβγαλε κι άλλες κάρτες σε Γέντβαι και Ακαϊντίν. Ο Ελίασον κλείδωσε τη νίκη για την ΑΕΚ σε κενή εστία με τους πράσινους να παρακολουθούν τη φάση. Ο πράσινος τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Κώτσιρα. Ο Πινέδα αστόχησε σε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Αραούχο, Πόνσε.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Λημνιός, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News