Χατζηγιοβάνης: «Πόνεσα με Γιοβάνοβιτς όταν... - Μίλησα με Τερίμ - Ημουν στα χειρότερα χρόνια του Παναθηναϊκού»

Πρώτη ήττα - «Άσφαιροι» για δεύτερο ματς οι Μακέντα, Χατζηγιοβάνης και Ζαχίντ!

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μίλησε στο Podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» σε μία συνέντευξη με πολλές ατάκες για την πορεία του στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο.

Αναλυτικά:

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία: «Είναι δύσκολο να το ξεπεράσουμε. Γιατί ήταν τεράστια ευκαιρία για όλα τα παιδιά και τον καθένα μας ξεχωριστά γιατί ήταν ένας μεγάλος στόχος. Ήταν ένα όνειρο ζωής και αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αξίζαμε να πάμε και δεν θα είμαστε εκεί».

Για το τι έφταιξε: «Κατόπιν εορτής πολλά μπορούμε να πούμε. Εγώ για παράδειγμα είδα το παιχνίδι από τον πάγκο και είχα τεράστια πίεση. Πόσο μάλλον αυτοί που έπαιζαν. Το ρίσκο είναι ρίσκο. Μπορεί να ρισκάρεις και να φας γκολ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ποιοτική ομάδα και αυτομάτως αυτό ασκούσε πίεση. Στο τέλος θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε για να μη φτάσουμε στα πέναλτι. Τώρα όμως το αποτέλεσμα έγραψε και ό,τι κι αν πούμε δεν αλλάζει κάτι».

Για το κατά πόσο πεισμώνει τους διεθνείς αυτή η αποτυχία: «Ναι, το πιστεύω αυτό γιατί μια αποτυχία για παράδειγμα όπως η δική μας δεν σημαίνει πως δεν θα έρθει ποτέ η επιτυχία. Από την αποτυχία μαθαίνεις πολλά. Και θεωρώ πως μάθαμε πολλά από το γεγονός πως δεν περάσαμε στο Euro. Τα επόμενα χρόνια είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε, έχουμε παιδιά σε καλές ηλικίες και έχουμε έναν καλό κορμό που θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μία επόμενη επιτυχία».

Για το πόσο του λείπει η Ελλάδα: «Μου λείπει πολύ. Είναι δύσκολο το να ζεις στο εξωτερικό και το κατάλαβα τώρα που ζω μακριά από την Ελλάδα. Έχει δυσκολίες η ζωή μακριά από τη χώρα σου, την οικογένειά σου. Θέλει να προσαρμοστείς, να μάθεις τη νοοτροπία τους. Θέλει καλή διαχείριση γιατί ουσιαστικά είσαι μόνος».

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Θέλω να ‘μαι αντικειμενικός και πιστεύω θα κριθεί στο τέλος. Θέλω να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, αυτό εννοείται, αλλά εγώ βλέπω τέσσερις ισάξιες ομάδες. Είναι ισοδύναμες και ο πρωταθλητής θα κριθεί στο τέλος. Είναι σημαντικό που υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που θα πρέπει να αλλάξει είναι οι ομάδες από την 5η θέση και κάτω. Ο Άρης μου αρέσει είναι ανταγωνιστικός, έχει καλή ομάδα, ειδικά εντός. Αλλά οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδό τους».

Για το πως υποδέχθηκαν οι Τούρκοι την έλευση του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό:«Στην Τουρκία ο Τερίμ είναι ένας θρύλος. Με το που έγινε γνωστό πως έρχεται στην Ελλάδα όλοι στην Τουρκία πλέον παρακολουθούν τον Παναθηναϊκό. Και στην ομάδα που είμαι εγώ μετά από κάθε αγώνα συζητούν συνεχώς για το πως πήγε ο Τερίμ, τι έκανε στον αγώνα κλπ. Εγώ είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο Κορωπί. Βρέθηκα εκεί πριν λίγο καιρό να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες και είχα μία ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του. Γνώριζε που παίζω, μου μίλησε για το τουρκικό ποδόσφαιρο, ήταν πολύ φιλικός».

Για τα 168 παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό και το τι του έμεινε πιο έντονα: «Ήταν ένα όνειρο για μένα. Νιώθω ευγνωμοσύνη, αγάπη για το κλαμπ και τον κόσμο. Πήρα εμπιστοσύνη, πίστη και δεν περίμενα ποτέ πως θα ζήσω όλα αυτά με έναν τέτοιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός».

Για το αν νιώθει πως άφησε κάτι στη μέση: «Πιστεύω πως ήμουν στα χειρότερα χρόνια του Παναθηναϊκού. Σε δύσκολες εποχές για την ομάδα. Πολλές φορές με φαντάζομαι στον τωρινό Παναθηναϊκό και στο τι απόδοση θα μπορούσα να έχω. Είναι διαφορετικό να παίζεις με παίκτες όπως του τωρινού ρόστερ. Δεν αποτελεί καμία μομφή αυτό προς την τότε ομάδα, αλλά θεωρώ πως αν έπαιζα τώρα θα ήμουν πολύ καλύτερος. Είναι διαφορετικό να παίζεις πχ με τον Μπερνάρ δίπλα σου. Εγώ τα δέκα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό τα απόλαυσα και δεν τα αλλάζω με τίποτα».

Για τη δήλωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε πει: «Ένας παίκτης που αδίκησα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Χατζηγιοβάννης»: «Τώρα με χτυπάς πολύ βαθιά. Με τον κ. Γιοβάνοβιτς κάναμε πολλές κουβέντες, πάντα μου έλεγε τα καλύτερα. Με αποθέωνε πάντα λες και ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα. Τα πίστευε αυτά που μου έλεγε και το πιστεύω αυτό που λέω. Θεωρώ πως όντως με αδίκησε, αλλά κι αυτό για κάποιο λόγο έγινε. Αυτό που με πείραξε ήταν που με άφησε εκτός αποστολής στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Γνώριζαν όλοι πως θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Προτίμησε να πάρει τον Βιτάλ που ήταν στην ομάδα για έξι μήνες, ενώ εγώ είχα πορεία δέκα χρόνων και ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Όταν μου ανακοινώθηκε ξέσπασα σε κλάματα. Δεν το πίστευα, έκλαιγα μπροστά σε όλη την ομάδα. Πόνεσα μέσα μου. Τον εκτιμώ όμως και ως άνθρωπο και σαν προπονητή και πιστεύω πως όσα είπε για μένα τα εννοεί και ήταν αληθινά».

Για το αν θεωρεί πως τα φώτα των ΜΜΕ εκείνης της εποχής που έπεσαν πάνω του αν του έκαναν κακό στο κομμάτι του πως διαχειρίζονταν καταστάσεις: «Δεν καταλάβαινα τότε τι μου γινόταν. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι συνέβαινε. Κάθε μου γκολ, κάθε ασίστ ή οι πιο δύσκολες στιγμές δεν αντιλαμβανόμουν τι γινόταν. Τώρα αντιλαμβάνομαι τι μέγεθος είχαν όλα αυτά και το πόσο σπουδαίο είναι να είσαι μέλος αυτού του κλαμπ. Όλα μου έβγαιναν τότε πολύ αυθόρμητα. Τώρα είμαι πολύ πιο ώριμος, έχω μεγαλώσει, έχω άλλη αντίληψη και αντιμετωπίζω αλλιώς τις καταστάσεις».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη: «Καταρχάς είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μιλάμε σε καθημερινή βάση. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδων. Εγώ τον Φώτη τον πίστευα από την αρχή. Από όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό γιατί έβλεπα τι έκανε στις προπονήσεις. Έβλεπα την εξέλιξή του και έλεγα πως θα φτάσει ψηλά. Θυμάμαι τότε μάλιστα που πειραζόμασταν και του έλεγα πως θα γίνεις ο καλύτερος έλληνας σέντερ φορ. Είμαι χαρούμενος για όσα έχει πετύχει. Κουβαλάει πάνω του τον Παναθηναϊκό. Παίρνει παιχνίδια μόνος του. Αυτό είναι δύσκολο. Είναι μόλις 23 ετών. Του βγάζω το καπέλο και είμαι σίγουρος πως θα φτάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο και θα παίξει σε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα. Το αν γίνει το καλοκαίρι ή το επόμενο καλοκαίρι δεν το ξέρω, αλλά του αξίζει και του το εύχομαι γιατί εκτός όλων των άλλων είναι φίλος μου».

Για τη γέννηση του γιου του: «Είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου και το… γούρι μου. Έχει έρθει αν και πολύ μικρούλης σε τρία ματς και έχω δύο γκολ και μία ασίστ με αυτόν στην κερκίδα. Ο ερχομός του μου άλλαξε όλη τη ζωή».

Για το αν είναι έτοιμος για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα: «Υπήρχαν δύσκολες στιγμές για εμένα εδώ στην ομάδα. Έχω πει πολλές φορές στα δύο αυτά χρόνια να φύγω, να γυρίσω πίσω. Είμαι παίκτης που θέλω να παίζω. Αν δεν παίζω δεν είμαι χαρούμενος. Το πρώτο διάστημα εδώ μία έπαιζα, μία δεν έπαιζα. Αυτό δεν μου άρεσε. Πλέον αυτό άλλαξε με τον νέο προπονητή μας τον Εμρέ Μπελόζογλου. Με πιστεύει, παίζω βασικός, το απολαμβάνω, έχω ανοδική πορεία. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις για το μέλλον μου και μου έχει πει (σ.σ. ο προπονητής του) πως αν μείνει με θέλει στην ομάδα. Εγώ έχω οψιόν ανανέωσης, το συμβόλαιό μου είναι 2+1 έτη, οπότε αν ενεργοποιηθεί αυτή θα μείνω. Αν όχι, θα δούμε που θα είναι το μέλλον μου».

Για το αν παρακολουθεί μπάσκετ: «Βλέπω μπάσκετ ναι. Μου αρέσει η Ευρωλίγκα. Δεν χάνω ματς του Παναθηναϊκού. Είναι φίλος μου ο Παπαπέτρου, μιλάμε και τον παρακολουθώ. Μακάρι να πάρει και το Ευρωπαϊκό. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε στο Φάιναλ Φορ».

Αποκάλυψε επίσης: «Ο Πέτρος Ιακωβίδης είναι φίλος μου και θα γίνει και κουμπάρος μου. Θα βαφτίσει το παιδί μου. Είναι ταλαντούχος, γράφει επιτυχίες, έχει επιτυχίες δικές του και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το αγαπημένο μου τραγούδι του είναι το: «Είσαι κάποια που λένε τρελή». Μου αρέσει να τραγουδάω και αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής θα ήθελα να είμαι τραγουδιστής».

Για το αν θα γυρνούσε στην Ελλάδα: «Όταν αποφάσισα να φύγω για το εξωτερικό, είχα στόχο να φτάσω πολύ πιο ψηλά. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Οι ομάδες στην Ελλάδα όμως έχουν αλλάξει, ειδικά οι πέντε κορυφαίες. Παίζουν στην Ευρώπη, κάνουν καλές πορείες, οπότε θα το σκεφτόμουν για να γυρίσω για μία μεγάλη ομάδα. Δεν κλείνω πόρτες, μελετάω ό,τι έχω στα χέρια μου και θα επιλέξω αυτό που είναι το καλύτερο για μένα. Αλλά αν με ρωτάς θέλω να μείνω για 2-3 ακόμα χρόνια στο εξωτερικό».

Ακούστε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News