Άλλο Champions League, άλλο... «Μίλκο Καπ» - Ο Παναθηναϊκός έχει τον μεγαλύτερο άθλο στην Ευρώπη!

«Επιτέλους ξεκινάμε!» - Οι απαντήσεις Μαλακατέ - Δούκα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Κατά δική τους ομολογία, το UEFA Europa Conference League είναι το «Μίλκο Καπ» και τώρα καμαρώνουν που βρίσκονται σε ημιτελική φάση με προκρίσεις επί της Τόπολα, της Φερεντσβάρος και της Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Με τους ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ να κάνουν αγγαρεία επί 120′ και φτάνοντας από σπόντα στη διαδικασία των πέναλτι (διότι άξιζαν να αποκλειστούν από το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα), ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά εισιτήριο για τους «4».

Όχι του Champions League, ούτε του UEFA (σ.σ Europa League). Αλλά του Conference League. Μια φάση που πλησίασε δύο φορές και ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με πιο παθιασμένους και καλά οργανωμένους αντιπάλους, τη Μαρσέιγ και την Κλαμπ Μπριζ.

Οι πορείες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δεν μπαίνουν στη ζυγαριά με το «Μίλκο Καπ», όπως το είχε βαφτίσει πέρσι άνθρωπος του Ολυμπιακού, γνωστός για τα λογοπαίγνια και το χιούμορ του.

Στην προκειμένη περίπτωση η πορεία του Τριφυλλιού στο Κύπελλο Ελλάδος φαντάζει πιο δύσκολη και από εκείνη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, στην οποία και συνεχίζει σε αυτή, λόγω του υψηλού ranking των τελευταίων ετών που του έφερε μια Τόπολα στους ομίλους του Europa League.

Κατά τα άλλα, η σημαντικότερη ελληνική στιγμή δεν παύει να είναι άλλη από το «Βελοντρόμ». Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε μια ομάδα επιπέδου Champions League σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης και η οποία τη δεδομένη στιγμή «χτυπάει» το UEFA Europa League (απέκλεισε στα πέναλτι την Μπενφίκα).

Στο δρόμο των «ερυθρολεύκων», πλέον, υπάρχει μια σοβαρή δοκιμασία απέναντι στην Άστον Βίλα. Εκεί θα φανεί, αν έχουν την ποιότητα εκείνοι να υπερπηδήσουν ένα κανονικό εμπόδιο!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News