Παναθηναϊκός - Άγιαξ: Όταν έσβησε το όνειρο του Champions League!

Παναθηναϊκός - Άγιαξ: Όταν έσβησε το όνειρο του Champions League!

Σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα από τον Άγιαξ με 0-3 στο ΟΑΚΑ κι αποκλειόταν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άγιαξ ήταν μία μηχανή ποδοσφαίρου τότε. Είχε κλείσει 25 μήνες αήττητος στην Ευρώπη (τελευταία του ήττα στις 16 Μαρτίου του 1994) προτού ο Κριστόφ Βαζέχα με εκείνο το πλασέ χειρουργικής ακρίβειας του προσφέρει την γεύση της ευρωπαϊκής ήττας.

Γκέλα που πλήγωσε τον εγωϊσμό των αντιπάλων. Ο Αίαντας ήταν εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου.

Είχε κατακτήσει αήττητος το προηγούμενο Champions League, με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και τέρματα 18-2 και την σεζόν εκείνη έμοιαζε ακόμα πιο τρομακτικός.

Μέχρι τον πρώτο ημιτελικό, η αρμάδα του Λουίς Φαν Χάαλ είχε μόνο νίκες, 18-1 τέρματα και μία αδιάφορη ισοπαλία 0-0 με την Γκρασχόπερς στην φάση ομίλων. Το κυριότερο όμως, ήταν μία ομάδα που επανίδρυε το ποδόσφαιρο!

Μία ομάδα (σχεδόν) δίχως θέσεις! Η απουσία ΓΣ Γεωργιάδη και Ουζουνίδη από τη ρεβάνς διευκόλυνε τους αντιπάλους, που σκόραραν στην πρώτη τους επίθεση, με αποτέλεσμα να …παγώσουν την εξέδρα.

Γκολ που τους βοήθησε να βγάλουν την τεράστια ποιότητά τους στο γήπεδο με έναν Παναθηναϊκό ανήμπορο να αντιδράσει στις επινοήσεις τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News