Εξελίξεις με το θέμα ντόπινγκ: Καμία ενημέρωση στην ΕΠΟ για θετικό δείγμα!

Εξελίξεις με το θέμα ντόπινγκ: Καμία ενημέρωση στην ΕΠΟ για θετικό δείγμα!

Τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει αίσθηση η είδηση ότι βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή σε έλεγχο ντόπινγκ, o οποίος μάλιστα συμμετείχε στην αποστολή της Γαλανόλευκης για το παιχνίδι με τη Γεωργία.

Παρά ταύτα, οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρχει καμία ενημέρωση στην Ομοσπονδία για θετικό δείγμα κι αυτό ενώ δέκα παίκτες της Εθνικής ομάδας πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ πριν από τον ημιτελικό αγώνα μπαράζ με το Καζακστάν.

Επιπλέον, ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές πέρασαν από έλεγχο μετά το παιχνίδι με τους Καζάκους και άλλοι δύο έπειτα τον τελικό με την Γεωργία.

Ποια είναι η συνήθης πρακτική για θετικά δείγματα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνήθης πρακτική σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή, είναι να ειδοποιείται η Εθνική του ομάδα, ο ίδιος ο παίκτης, αλλά και ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζεται.

Οι πληροφορίες του SDNA ωστόσο αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμα. Λόγω της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, δημιουργήθηκε μία αναστάτωση στην ΕΠΟ καθώς έλειπαν οι υπεύθυνοι από το Πάρκο Γουδή.

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ωστόσο, οι αρμόδιοι για την αλληλογραφία και το πρωτόκολλο είδαν ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση από κανέναν διεθνή οργανισμό ή την UEFA για οποιοδήποτε θέμα. Υπήρξε και επικοινωνία με την UEFA που επίσης δήλωσε άγνοια.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι το δεύτερο δείγμα ανοίγει μόνο κατόπιν επιθυμίας ενός αθλητή. Μετά το πρώτο δείγμα ενημερώνεται ο οποιοσδήποτε αθλητής να απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας.

Κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβεί. Αν θα συμβεί τις επόμενες ώρες ή μέρες είναι κάτι που θα αποδειχθεί προσεχώς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News