Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι ρήτρες και τα δεδομένα για 4+4 συμβόλαια

Τι θα γίνει με τους περίφημους οκτώ στον ποδοσφαιρικό; To NEWSPAO.gr αναλύει με ονόματα και καταστάσεις ελέω της μεταγραφικής περιόδου που κοντοζυγώνει.

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι ρήτρες και τα δεδομένα για 4+4 συμβόλαια

Προσέχουν για να… έχουν στον Παναθηναϊκό ενόψει καλοκαιριού με τέσσερις δανεικούς και τέσσερα συμβόλαια προς ανανέωση να είναι τα καίρια θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Οι μεταγραφές ξεκίνησαν… νωρίς στο Τριφύλλι, με Παλάσιος και Κώτσιρα να έχουν δεχτεί ήδη πρόταση ανανέωσης έως και το 2026.

Επόμενη κίνηση της ΠΑΕ θεωρείται η απόκτηση του Τιν Γεντβάι, για τον οποίο στη συμφωνία με τη Λοκομοτίβ Μόσχας περιέχεται οψιόν 1.500.000 ευρώ με το Τριφύλλι να είναι στην θέση να τα διαθέσει. Μπορεί το ξεκίνημά του να μην ήταν το αναμενόμενο, αλλά πλέον ο 28χρονος Κροάτης είναι βασικός και αναντικατάστατος στο σχήμα του Φατίχ Τερίμ.

Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ένα όνομα, μια ιστορία. Ο αντικαταστάτης του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν καθοριστικός για την ομάδα από τις πρώτες κιόλας μέρες του στα πράσινα, με αποκορύφωμα την οσκαρική του εμφάνιση – πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στα 26 του είναι και δικαίως μια εξαιρετική επιλογή κάτω από τα γκολ ποστ, με τον Παναθηναϊκό να πρέπει να καταβάλει στη Σπέτσια 3,5 εκατ. ευρώ για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του.

Ο Βίτορ Ούγκο δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Περίπλοκα τα πράγματα στην περίπτωση του Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά στο Τριφύλλι αλλά με τις τελευταίες του εκπληκτικές παρουσίες στην ενδεκάδα, δεν αποκλείεται η πράσινη ΠΑΕ να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Λόγω του EURO 2024 που έρχεται και με τον αμυντικό να αγωνίζεται -εκτός απροόπτου- με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, είναι λογικό ότι οι ιθύνοντες πρέπει να κάνουν άμεση κίνηση στην Φενέρμπαχτσε για να τον διατηρήσουν στο Κορωπί, πριν ανέβει… κατακόρυφα η αξία του.

Ο βετεράνος Χουάνκαρ που βρίσκεται στην Αθήνα από το 2020, έχει καταπονηθεί από τραυματισμούς με το συμβόλαιο του να λήγει τον προσεχή Ιούνιο και δεν υπάρχει διάθεση για ανανέωση. Στη θέση του εξάλλου, υπάρχει ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς που έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, ενώ θα γίνει σίγουρα κίνηση για απόκτηση ενός επιπλέον αριστερού μπακ σε προσιτή ηλικία.

Τελειώνουμε τη λίστα με τον Κάρλος Ζέκα, που επί Φατίχ Τερίμ έχει πάρει έξτρα συμμετοχές και παρ’ ότι στο σύνολό του δεν θεωρείται από τα βασικά γρανάζια του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να του γίνει πρόταση για τη νέα σεζόν λόγω του παρελθόν του στα πράσινα και της ηγετικής του φυσιογνωμίας στα αποδυτήρια.

Ένα μόνο θεωρείται σίγουρο: Ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και οι μεταγραφές για το Τριφύλλι θα είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκειά του.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr