Ηγετική εμφάνιση ο Μπερνάρ, ανατροπή... κορυφής ο Παναθηναϊκός! (vid)

Ηγετική εμφάνιση ο Μπερνάρ, ανατροπή... κορυφής ο Παναθηναϊκός! (vid)

Η Λαμία δεν έγινε… Βόλος για τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» με ανατροπή έκαμψαν την αντίσταση των Φθιωτών και με γκολ – highlight από τον Μπερνάρ για την αγωνιστική περίοδο, σκαρφάλωσαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τσέριν σημείωσε το 1-1, σόκαρε το Τριφύλλι ο Σλίβκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατάσταση στο πρώτο δεκάλεπτο, η Λαμία εκδήλωσε την πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια με τον Λέικ στο 11′. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζανετόπουλος σταμάτησε τον Ιωαννίδη.

Στο 14′ ο Σλίβκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώτσιρα και με ανοιχτή την άμυνα των πρασίνων εκτέλεσε με επιτυχία εκτός περιοχής τον Ντραγκόφσκι και σόκαρε τη Λεωφόρο (0-1).

Η απάντηση του Τριφυλλιού ήταν άμεση στο 18′, όταν από γύρισμα του Αράο ο Τσέριν σούταρε με τη μία από δύσκολη θέση νικώντας τον Κοσέλεφ. Λίγο μετά το μισάωρο ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ανατροπή και το 2-1, «απείλησε» δύο φορές με τον Σπόραρ και μία με τον Μπακασέτα.

Οι «πράσινοι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 37′ με τον Μπερνάρ να σπαταλά κλασσική ευκαιρία απέναντι στον Κοσέλεφ από γύρισμα του Ιωαννίδη.

Ούτε ο Σπόραρ κατόρθωσε να παραβιάσει την εστία των Φθιωτών, ο Σλοβένος φορ πέρασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, όμως, βγήκε αρκετά στο πλάι και η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Μπακασέτας δοκίμασε την τύχη του από μακρινή απόσταση σε κερδισμένο φάουλ δίχως να ανησυχήσει τον Κοσέλεφ. Σε ένα αντίστοιχο γύρισμα από τον Ιωαννίδη, όπως στη μεγάλη φάση του Μπερνάρ, δεν βρέθηκε αποδέκτης για τους πράσινους. Η πρώτη τελική στο β’ μέρος καταγράφηκε από μια αδύναμη κεφαλιά του Ακαϊντίν.

Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν, νέο σουτ του Μπακασέτα από πλεονεκτική θέση βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ. Ακολούθησε εκτός εστίας ευκαιρία με κεφαλιά του Αράο. Νέα χαμένη φάση στο 58′ σημειώθηκε στη Λεωφόρο για το Τριφύλλι, όταν από πάτημα του Σπόραρ, ο Τσέριν σούταρε αφύλακτος εκτός περιοχής ψηλά άουτ.

Ο Τερίμ σε στημένη φάση έδωσε εντολή για απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Μπερνάρ εξιλεώθηκε με αριστουργηματικό χτύπημα για την ανατροπή του Παναθηναϊκού 2-1 επί της Λαμίας. Στο 71′ ο πράσινος τεχνικός πέρασε στο γήπεδο τον Παλάσιος στη θέση του Σπόραρ.

Από ασίστ του Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» το τρίποντο και πάλι με σκόρερ τον Μπερνάρ, ο οποίος με σκαφτό σουτ μπροστά από τον Κοσέλεφ τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 3-1 στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γέντβαι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Σπόραρ, Ιωαννίδης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα, Λέικ, Τσιλούλης, Μάλτσι

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News