Παναθηναϊκός: Μαθήματα ποδοσφαίρου από τον Τερίμ!

Τερίμ: "Ο Ιωαννίδης μου ζήτησε να μην τον κάνω αλλαγή - Τι του απάντησα"

Πολλές φορές ακούμε η διαβάζουμε το κλισέ που λέγεται για τον έλεγχο στον ρυθμό που ζητά κάθε προπονητής.

Η αλήθεια είναι πως όταν μπορείς να τρέξεις, τρέχεις, όταν είσαι σε θέση να βγάλεις ένταση την βγάζεις, δεν παίζεις σε αργό τέμπο.

Το ποδόσφαιρο έχει πάει στην ένταση, στον ρυθμό, στην ταχύτητα και στην πίεση στην κατοχή του αντιπάλου.

Αυτό το ποδόσφαιρο το διδάσκει ο Τερίμ, αυτό το ποδόσφαιρο άξιζε να κερδίσει το βράδυ της Τετάρτης απέναντι σε έναν φοβικό αντίπαλο που προηγήθηκε κι όταν δέχθηκε το 2-1, πήρε την μπάλα και δεν ήξερε τι να την κάνει.

Η ανατροπή που πέτυχε το τριφύλλι απέναντι στη νταμπλούχο είναι νίκη του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Το σπουδαίο ματς δεν είναι αυτό στο οποίο μπαίνουν πολλά γκολ: είναι αυτό που, ενώ το παρακολουθείς στην τηλεόραση, πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει γιατί δεν βρίσκεσαι στο γήπεδο κι ας μην υπάρχει πανδαισία θεάματος.

Νομίζουμε πως κάθε ποδοσφαιρόφιλος που έβλεπε το παιχνίδι κι άκουγε τη Λεωφόρο να πάλλεται θα ήθελε να είναι εκεί.

Για να δει την κατάθεση ψυχής των παικτών του Τερίμ, τον Ιωαννίδη να κάνει νεύμα στον προπονητή του να μην τον βγάλει από το ματς (παρότι εξαντλημένος), τους οπαδούς να συντρέχουν τους παίκτες για να βγουν οι τελευταίες άμυνες…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News