Παναθηναϊκός: Χρυσάφι στα πόδια του Ιωαννίδη!

Παναθηναϊκός: Βρήκε στο πρόσωπό του, το φως που έψαχνε για επαναφορά

Λογικό είναι ο Παναθηναϊκός να θέλει να χρυσώσει τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή με ένα νέο ηγεμονικό συμβόλαιο.

Το παιχνίδι έχει πάει στην επιθετικότητα πια κι όσοι σκοράρουν, αμείβονται αδρά. Αυτά που μπορούν να κάνουν οι προωθημένοι ατομικά και συνολικά οι ομάδες στην δική τους κατοχή είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα αν γίνονται σωστά.

Σήμερα γίνεται επιστημονική δουλειά στο πως πρέπει να κινείται ο κάθε ποδοσφαιριστής όταν η ομάδα του επιτίθεται, στον τρόπο που πρέπει να αξιοποιηθούν οι χώροι, ποιος είναι ο σωστός χρόνος και τρόπος που πρέπει να παρθεί κάθε απόφαση.

Κάποτε η τακτική αφορούσε περισσότερο στο πως αμυνόμαστε, πλέον οι προπονητές στο υψηλό επίπεδο δουλεύουν επιστημονικά στο πως θα γίνουν πιο δημιουργικές/αποτελεσματικές οι ομάδες τους.

Το γεγονός πως η τακτική πλέον αφορά περισσότερο το επιθετικό κομμάτι, σε συνδυασμό με την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών, έχει δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η επιστημονική δουλειά φαίνεται πιο εύκολα σε ποδοσφαιριστές που συνδυάζουν ταχύτητα με τεχνική κατάρτιση, αθλητικά προσόντα με ατομική ποιότητα κι έχουν την γνώση πώς θα τα αξιοποιήσουν. Σαν τον Φώτη Ιωαννίδη δηλαδή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News