Παναθηναϊκός: Η απίστευτη ιστορία για τον «Μπουμπλή», Χουάν Ραμόν Ρότσα

Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, άθελά του, έμελλε να προκαλέσει μεγάλο σούσουρο την τριετία 1979-1982 για μη αγωνιστικούς λόγους.

Τον Δεκέμβριο του 1979 ο Αργεντινός μέσος πείστηκε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, με την διοίκηση να ακολουθεί την μόδα της εποχής και να προσπαθεί να τον περάσει ως Ελληνα!

Η ΕΠΟ εξέδωσε δελτίο στον παίκτη χωρίς να περιμένει την «μπλε κάρτα» του. Ο Ολυμπιακός άσκησε δύο εφέσεις για την υπόθεση, την πρώτη τον Νοέμβριο του 1980 και τη δεύτερη τον Οκτώβριο του 1981. Αμφότερες απορρίφθηκαν από τον αθλητικό δικαστή Αθανάσιο Ρουμπή.

Η ομάδα του Πειραιά προσέφυγε ξανά στο ΑΣΕΑΔ κι εκείνο με τη σειρά του έδωσε εντολή στην ΕΠΟ να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο «Μπουμπλής».

Η απόφασή του ΑΣΕΑΔ προκαλεί τεράστια οργή στον πράσινο οργανισμό, αφού προβλέπει ότι το δελτίο του παίκτη πρέπει να ακυρωθεί, ο αγώνας Κυπέλλου της 13ης Ιανουαρίου να κατοχυρωθεί στον Ολυμπιακό και το «τριφύλλι» να τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού στο πρωτάθλημα.

Το ημερολόγιο γράφει 4 Απριλίου 1982 και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ. Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιείται πορεία, περίπου 2.000 οπαδών, οι οποίοι περνούν από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Το ματς λήγει, για την ιστορία 1-1, αλλά η οργή των οπαδών δεν έχει εκτονωθεί. Περισσότεροι από 5.000 εξ αυτών κραδαίνουν μαύρες σημαίες και παίρνουν τον δρόμο προς τη Βουλή.

Μολότοφ στο ζαχαροπλαστείο «Φλόκας», σπασμένες βιτρίνες και αυτοκίνητα, εμπρησμός του καφέ «Ζόναρς», καταστροφή της Εθνικής Τράπεζας στο νούμερο 12 της Ιπποκράτους, ένταση/ζημιές ακόμα και στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία» και συλλήψεις συνθέτουν το ντεκόρ εκείνης της επεισοδιακής ημέρας.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι η σύνθεση του ΑΣΕΑΔ δεν ήταν νόμιμη, με συνέπεια να δοθεί εντολή επανεξέτασής της με νέα πρόσωπα, πριν τελικά ο Χουάν πάρει τελικά την ελληνική ιθαγένεια και υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό το 1989!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News