Μπακογιάννης για Δούκα: «Δεν ακούσαμε λέξη για τα χρονοδιαγράμματα»

Μπακογιάννης: Η απάντηση σε Δούκα για Βοτανικό και τα 5 εκατ. ευρώ

Ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης αντέδρασε στις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.

Ο νέος Δήμαρχος των Αθηνών τοποθετήθηκε σχετικά με το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και προκάλεσε τις αντιδράσεις του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Αναλυτικά:

«Όποτε ο Δήμαρχος μιλάει για τη Διπλή Ανάπλαση έχει μία ένταση στη φωνή του. Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της δημαρχίας, επιτέλους έχει αντιληφθεί τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. Δεν έχει επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το έργο από τη φύση του υπερβαίνει μία δημοτική αρχή, υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις. Εμείς προσπαθήσαμε για συναίνεση, για να φέρουμε μαζί το έργο σε πέρας. Ήθελα να πιστεύω πως θα ακολουθούσε ο κύριος Δούκας, γιατί όλοι θέλουμε να γίνει έγκαιρα το έργο.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος ακολουθεί έναν ολισθηρό δρόμο και καταφεύγει σε άδικες και άκαιρες επιθέσεις. Αντιλαμβάνομαι τη λογική της καμμένης γης του κυρίου Δούκα. Αν τα καταφέρω, τα καταφέρνω εγώ. Αν δεν τα καταφέρω, φταίνε οι προηγούμενοι. Αυτό είναι μια παλιακή λογική.

Ο Δήμαρχος έπρεπε να κάνει τον σταυρό του, γιατί παρέλαβε ένα έργο υπερώριμο και στρωμένο. Σπανίως συνεχίζονται τέτοια έργα στην Ελλάδα. Άκουσα ότι το έργο δεν έχει σφυγμό. Εμείς την παραλάβαμε νεκρή από την παράταξη του προκατόχου του κυρίου Δούκα, του κυρίου Καμίνη. Ο κύριος Καμίνης είχε μιλήσει με τον τότε Πρωθυπουργό, κύριο Τσίπρα και ήθελαν να κάνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί.

Για εννιά χρόνια δεν είχε πει λέξη για τη Διπλή Ανάπλαση. Εμείς αρχίσαμε από το μηδέν παρά τις δυσκολίες. Παίρνετε ένα έργο ώριμο, με επικαιροποιημένες νομοθεσίες και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Είναι δυνατόν να λέτε ότι η χρηματοδότηση είναι στον αέρα; Ο Δήμαρχος είναι ο μετρ του… αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Για την απορρύπανση, η ουσία είναι πως προχωρούσε. Πράγματι, είναι πολύ μεγάλη ανάγκη, όντως τα λεφτά δεν έφταναν. Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο στις 30 Οκτωβρίου, εμείς τα είχαμε συμφωνήσει με τα υπουργεία, αφήσαμε αναλυτική περιγραφή του δρομολογίου και ο κύριος Δούκας ακολούθησε τον δρόμο με καθυστέρηση.

Η οικοδομική άδεια είναι ευθύνη του εργολάβου. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε για να βγει η άδεια. Δεν εκδίδεται από τον Δήμο, χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση και εμείς την είχαμε γράψει και την παραδώσαμε.

Η Κυβέρνηση ορθώς διευκολύνει τον Δήμο και αν δεν γινόταν, πρώτος εγώ θα το κριτίκαρα. Όμως να αναγνωρίσει πως δεν δέχεται πόλεμο από κανέναν. Οι συμβάσεις για οδοποία και πράσινο είχαν προχωρήσει. Εμείς θέλουμε η Αθήνα και η Διπλή Ανάπλαση να πάνε μπροστά. Αλλά δεν έχουμε ακούσει λέξη για τα χρονοδιαγράμματα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News