Γι' αυτό «χρύσωσε» τον Μαξίμοβιτς ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το ηγεμονικό συμβόλαιο του Μαξίμοβιτς

Μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και αμυντική ισορροπία στην ομάδα ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς; Θεωρητικά ναι, γι αυτό άλλωστε το κλαμπ έσπευσε να τον χρυσώσει.

Στην Ευρώπη ειδικά δίχως στιβαρή ανασταλτική λειτουργία δεν πας πουθενά.

Του χρόνου ο προπονητής πρέπει να εφαρμόσει ένα ποδόσφαιρο που θα επιτρέπει σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να έχουν μια αξιοπρεπή αμυντική λειτουργιά κι όταν βρίσκουν μέτρα να εκμεταλλεύονται πως όπου και να είναι η μπάλα θα υπάρχει παίκτης ικανός για να δημιουργήσει και να συνεργαστεί.

Γι αυτό ήρθε ο Μπακασέτας, γι αυτό αγοράστηκε ο Μαξίμοβιτς κι έπεται συνέχεια με παιδιά που θα έχουν εμπειρία ώστε να κουβαλήσουν το κλαμπ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, εκεί που το τριφύλλι βρέθηκε σε ιστορικά χαμηλά τα προηγούμενα έτη.

Βλέπουμε π.χ φέτος πως ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι (δίχως να είναι η πιο γρήγορη ομάδα στον κόσμο) έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται τα μέτρα που του δίνει ο αντίπαλος που προσπαθεί να του επιβληθεί μέσα από κατοχή.

Μόνο ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε στη Λεωφόρο στο Κύπελλο κι αυτό γιατί ο κόουτς άφησε την ομάδα πίσω, δίχως καμία διάθεση να δημιουργήσει αλλά να εκμεταλλευτεί το 0-1 του πρώτου ματς, κάτι που παραλίγο να πληρώσει ακριβά.

Του χρόνου με τον Μαξίμοβιτς η απόδοση μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι η ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News