Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο ελληνικός κορμός και η περίπτωση Πέλκα

Ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι είναι δεδομένο ότι θα κοιτάξει να ενισχύσει τον ελληνικό του κορμό με παίκτες κιόλας από το πάνω ράφι.

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο ελληνικός κορμός και η περίπτωση Πέλκα

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει ένα «καυτό» καλοκαίρι μπροστά του, καθώς θα κινηθεί για αρκετούς παίκτες, οι οποίοι θα είναι ποιοτικοί, καθώς μοναδικό στόχο έχει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και καλύτερος από φέτος.

Μέσα στις αλλαγές που έχει αρχίσει να κάνει το Τριφύλλι είναι και το κομμάτι των Ελλήνων παικτών, καθώς πάντα ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που έδινε μεγάλη βάση στο ελληνικό στοιχείο και τον τελευταίο καιρό το είχε αμελήσει.

Πλέον άπαντες στο σύλλογο έχουν σκοπό να επανέλθει αυτό το στοιχείο στην ομάδα και μάλιστα να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα είναι από το πάνω ράφι στην ομάδα και κομβικά μέλη της εθνικής.

Ένας εξ’ αυτών είναι ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος είναι κι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο πρώην άσος της Τραμπζονσπόρ.

Φυσικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχει και ο πιο καυτός Έλληνας φορ, Φώτης Ιωαννίδης με τους πράσινους να μετρούν ήδη δύο «βαρβάτες» παρουσίες.

Από εκεί και πέρα μέσα στους παίκτες που έχουν ακουστεί και μπορεί ν’ απασχολήσουν ρεαλιστικά τον Παναθηναϊκό είναι και ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκία και την Μπασακσεχίρ.



Το συμβόλαιο του Έλληνα πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ όμως λήγει φέτος το καλοκαίρι κι από τη νέα χρονιά θα μπορεί να συνεχίσει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί με το Τριφύλλι να έχει στη λίστα του τ’ όνομά του και να «γλυκοκοιτάζει» μια πιθανή σύνδεση.

Ο Πέλκας αγωνίζεται ως εξτρέμ αλλά κι ως δεκάρι με αποτέλεσμα να λύνει τα χέρια του Φατίχ Τερίμ διότι είναι εργαλείο. Παράλληλα διαθέτει ταχύτητα, εμπειρία, καλύπτει πολλά χιλιόμετρα, δημιουργεί απειλές στην αντίπαλη εστία και γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ πριν μερικά χρόνια με τον οποίο κατέκτησε και συνολικά τέσσερις τίτλους (ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα).

Τέλος, αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία όσον αφορά τα δεδομένα του ποδοσφαίρου είναι στα 2 εκατ. ευρώ και σίγουρα είναι μια περίπτωση που δε θ’ αφήσει στην τύχη του ο Παναθηναϊκός διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να προσθέσει ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr