Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ θα είναι στους ομίλους του Euro! (vids)

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ θα είναι στους ομίλους του Euro! (vids)

Μόλις 40 λεπτά χρειάστηκαν για την Ελλάδα για να «ισοπεδώσει» τους Καζάκους (5-0) και να προκριθεί στον τελικό… των τελικών απέναντι στη Γεωργία στην Τιφλίδα. Σκόραρε το «πράσινο» δίδυμο Ιωαννίδης – Μπακασέτας, Πέλκας και Κουρμπέλης άλλα δύο γκολ της γαλανόλευκης, Ταπάλοφ αυτογκόλ.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσιμίκας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Καζάκους με σουτ αντί για σέντρα. Στο 6ο λεπτό ο Πέλκας κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι, ο Μπακασέτας με έναν κεραυνό από τα έντεκα βήματα άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη».

Από σέντρα του Μασούρα ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ – που… παίζει για τον Παναθηναϊκό – με κεφαλιά ψαράκι «έγραψε» το 2-0 για την «επίσημη αγαπημένη»!

Ο «Μπάκα» σημείωσε νέα τελική με μακρινό σουτ σε ένα εξαιρετικό 20λεπτο για την Εθνική. Από λάθος του Τσιμίκα ο Τσεσνόκοφ έπιασε ένα σουτ, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε πάνω στον Χατζηδιάκο και κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Η Ελλάδα δεν πτοήθηκε από την πίεση που άσκησε το Καζακστάν για ένα δεκάλεπτο. Σε ένα εκπληκτική ανάπτυξη ο Μασούρας στη 2η ασίστ του έδωσε γκολ «πάρε-βάλε» στον Ιωαννίδη για το 3-0.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι η ομάδα του Πογιέτ βρήκε και τέταρτο γκολ με κεφαλιά του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού, Κουρμπέλη.

Στη διακοπή για το ημίχρονο ο Ρέτσος πέρασε στη θέση του Χατζηδιάκου. Στο 48′ ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε σταθερά δυνατό σουτ των φιλοξενούμενων στην πρώτη τους προσπάθεια στο β’ μέρος. Ο Τσεσνόκοφ έκανε νέα προσπάθεια εντός περιοχής με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Σε γρήγορη αντεπίθεση της Ελλάδας ο Μπακασέτας «απείλησε» με δυνατό σουτ, μπλόκαρε ο Σάτσκι. Ο Πογιέτ άλλαξε τους Ιωαννίδη και Πέλκα με τους Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη στη μια ώρα αγώνα.

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα ο Ρότα αντικατέστησε τον Μπάλντοκ. Στην τελευταία του φάση πριν βγει (για το πέρασμα του Μπουχαλάκη) ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε την παρέμβασή του αμυντικός του Καζακστάν. Στο 85′ ο Ταπάλοφ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 5-0 της Ελλάδας.

Η γαλανόλευκη σπατάλησε ευκαιρίες με Κωνσταντέλια, Γιακουμάκη και Μασούρα και για ένα έκτο γκολ.

Εθνική Ελλάδας (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Καζακστάν (Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ, Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Μπαϊσεμπέκοφ, Ζαϊνουντίνοφ, Αστάνοφ, Τσεσνοκόφ, Σαμορόντοφ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News