«Χ»αρακίρι για τον Παναθηναϊκό στο Γεντί Κουλέ (vids)

Έβγαλε… τα μάτια του ο Παναθηναϊκός στο «Γεντί Κουλέ», σπατάλησε ευκαιρίες και έφερε ισοπαλία 2-2 με τον ΟΦΗ. Ιωαννίδης και Σπόραρ βρήκαν δίχτυα, αχρείαστο πέναλτι Τσέριν, σκόραραν Ισέκα – Χιμένεθ για τους γηπεδούχους.

«Χ»αρακίρι για τον Παναθηναϊκό στο Γεντί Κουλέ (vids)

Στα 90” ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Λάρσον να μην ανησυχεί τον Ντραγκόφσκι σε εκτέλεσή του με το δεξί από σέντρα του Θοράρινσον. Καλύτερες προοπτικές είχε το σουτ του Ισέκα στο 6ο λεπτό, ο Πολωνός γκολκίπερ έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Ακολούθησε πτώση του Παλάσιος στην περιοχή του ΟΦΗ, «παίζεται» από τον Βεργέτη.

Σε επέλαση του Βαγιαννίδη από τα δεξιά ο νεαρός μπακ του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε με τον Μπάουμαν και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 21′ με δύσκολη εκτέλεση του Χιμένεθ, ο οποίος απέφυγε τον Ακαϊντίν και σούταρε στην αριστερή γωνία του Ντραγκόφσκι.

Παρά το προβληματικό 30λεπτο ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα. Στο 35′ ο Μπερνάρ σέρβιρε με εκπληκτική ενέργεια στον Ιωαννίδη, ο οποίος ευστόχησε στο τετ α τετ με τον Μπάουμαν για το 1-1 στη συνάντηση. Λίγο αργότερα, σουτ του Μπακασέτα κατέληξε άουτ.

Στο 44′ ο Παλάσιος σούταρε με αξιώσεις από τα δεξιά υποχρεώνοντας τον πορτιέρο του ΟΦΗ σε μια δύσκολη απόκρουση. Ο Μπακασέτας σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στα 60” του β’ ημιχρόνου, όταν βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το δεξί σουτ δεν το έπιασε όπως θα ήθελε.

Νέα ευκαιρία σημειώθηκε για τον Παναθηναϊκό, ο Παλάσιος από τα δεξιά σούταρε με δύναμη, δεν έστειλε τη μπάλα σε κάποια γωνία και ο Μπάουμαν απομάκρυνε με γροθιές. Στο 54′ ο Ιωαννίδης δεν τελείωσε τη φάση σε νέο τετ  α τετ με τον Μπάουμαν με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Λίγο μετά τη μια ώρα αγώνα ο Ακαϊντίν άγγιξε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σημείωσε νέα επέμβαση. Στο 65′ ο έτερος στόπερ, ο Ούγκο «απείλησε» με το κεφάλι με τη μπάλα να περνάει οριακά εκτός. Στην προηγούμενη φάση δυνατό σουτ του Μπακασέτα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο Φατίχ Τερίμ έριξε στη μάχη τους Σπόραρ, Μαντσίνι και Κώτσιρα. Ο Τσέριν έκανε παράβαση πέναλτι στον Λάρσον στο 80′, ο Ισέκα ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και «έγραψε» το 2-1. Ο Παναθηναϊκός στο επόμενο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 με τον Άντραζ Σπόραρ να κινείται στην πορεία της μπάλας και να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπάουμαν.

Στο 88′ δυνατή κεφαλιά του Σπόραρ πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Χιμένεθ, Ισέκα, Αποστολάκης

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr