Παναθηναϊκός: To 4-3-3 θέλει χαφάρες!

«Λαβωμένος» ο Αστέρας Τρίπολης στη Λεωφόρο!

Το 4-3-3 είναι σίγουρα το πιο εξελιγμένο σύστημα. Αν το εφαρμόσεις σωστά έχεις κατοχή, αμυντική ασφάλεια και γίνεσαι πολύ επιθετικός.

Το πρόβλημα είναι πως για να παίξεις έτσι χρειάζεσαι πολύ καλούς παίκτες στο κέντρο.

Ο Ιβάν αλλά και ο Τερίμ το εφαρμόζουν είτε με “κόλλημα” στον βετεράνο Πέρεθ, είτε με προώθηση του δεξιού μπακ Κώτσιρα πιο ψηλά.

Στο μεταξύ ο Αράο που ακριβοπλήρωσες παίζει στόπερ ακόμα και με τις Κηφισιές στη Λεωφόρο!

Το ανησυχητικό ήταν που είδαμε τον Μπακασέτα σε ρόλο εσωτερικού μέσου την Κυριακή κι ο νους μας ταξίδεψε στο 4-3-3 του Ζεσουάλδο το 2011 όταν έβαζε εκεί …Νίνη και Κλέιτον, με αποτέλεσμα να μην σταματάς να μετράς σφαλιάρες από κάτι Οντένσε και Μακάμπι.

Η επιστροφή του Τσέριν σε καλή κατάσταση είναι κομβικής σημασίας γιατί ο Σλοβένος (που όμως “εξάρι” δεν είναι) έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να καλύψει τα μέτρα που χρειάζεται ένας κεντρώος και δύναται να απελευθερώσει τον αρχηγό της εθνικής ώστε να πάει πιο κοντά στον φορ.

Θα είναι τρέλα αν χαραμίσεις τον πιο ακριβοπληρωμένο σου παίκτη στον άξονα κι όχι κοντά στα αντίπαλα καρέ, αφού έφερες τον Μπακασέτα στο Κορωπί για να τον ταιριάξεις με τον Ιωαννίδη, των οποίων η συνεργασία στην εθνική είναι εξαιρετική.

Άμα είναι να τον μετατρέψεις σε…νεροκουβαλητή, πάει να πει πως έχει γίνει κάτι πολύ λάθος.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News