Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ - ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ (VIDS)

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ - ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ (VIDS)

Με γκολ στο 129′ και τρεις αποκρούσεις πέναλτι του Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός πήρε την ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 4ο λεπτό ο Λουτσέσκου έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Μιχαηλίδη να βγαίνει «νοκ άουτ» και τον Κουλιεράκη να παίρνει τη θέση του. Το «καμπανάκι» για τον Παναθηναϊκό χτύπησε δέκα λεπτά αργότερα, όταν από λάθος του Μλαντένοβιτς ο Σβαμπ υποχρέωσε τον Ντραγκόφσκι σε δύσκολη απόκρουση με κεφαλιά από κοντινή απόσταση.

Ο Μπακασέτας ανέκοψε αντεπίθεση του Κωνσταντέλια και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Ο Τόμας παρατηρήθηκε κι αυτός με κάρτα, καθώς εμπόδισε τον Μλαντένοβιτς να εκτελέσει φάουλ. Στη μισή ώρα αγώνα ο Παλάσιος «νικήθηκε» από τον Κοτάρσκι σε τετ α τετ έπειτα από ωραίο άνοιγμα της μπάλας από τον Ιωαννίδη, ωστόσο, ο Αργεντινός βρέθηκε και σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-0 στο 35′, ο Παλάσιος τροφοδότησε τον Ιωαννίδη σε αντεπίθεση, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής, δεν εκτέλεσε με τη μία και η προσπάθειά του ανακόπηκε από αμυνόμενο του ΠΑΟΚ. Σε δεύτερο χρόνο ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με δυσκολία δυνατό σουτ από τον Μπακασέτα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με τελική από τον Μπράντον Τόμας, το τελείωμα του επιθετικού του «Δικεφάλου» κόντραρε και πέρασε ψηλά κόρνερ. Στο 45′ ο Ζίβκοβιτς έπιασε ένα σουτ δίχως ισορροπία και δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ «απείλησε» με Τόμας – Κωνσταντέλια, αντέδρασαν σωστά Ντραγκόφσκι – Γέντβαι. Ο Μπερνάρ ανάγκασε τον Μεϊτέ να υποπέσει σε φάουλ για κίτρινη κάρτα. Ο Σένκεφελντ πήρε τη θέση του Γέντβαι που τραυματίστηκε σε ανύποπτο χρόνο.

Ο Μεϊτέ σούταρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι δίχως τύπη στο 64′. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με δύσκολη προσπάθεια του Ζίβκοβιτς από σέντρα στην απέναντι γωνία του Ντραγκόφσκι ισοφαρίζοντας και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο Δικέφαλος έκανε τρεις αλλαγές με τους Οζντόεφ, Σαμάτα και Ντεσπόντοφ να παίρνουν θέση στο γήπεδο.

Ο Τερίμ «απάντησε» με Σπόραρ και Βαγιαννίδη στις θέσεις των Ιωαννίδη και Ζέκα. Σε ανοικτό γήπεδο ο Κωνσταντέλιας δεν βρήκε τον στόχο στο 80′. Ο Τούρκος προπονητής τελείωσε με τις αλλαγές, με το πέρασμα του Λημνιού και του Μαντσίνι στις θέσεις των Βιλένα και Παλάσιος. Ο Μεϊτέ έκανε φράγμα στον Λημνιό, δεν αποβλήθηκε από τον Σίμπερτ.

Το παιχνίδι έληξε στο 90λεπτο με το σκορ στο 0-1 και οδηγήθηκε στο εξτρά μισάωρο της παράτασης. Ο Οζντόεφ αγκάλιασε τον Σπόραρ και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Στο 99′ είδε κάρτα και ο Κουλιεράκης. Από λάθος εκτίμηση του Μπερνάρ ο Κωνσταντέλιας σούταρε ανενόχλητος, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πολωνού γκολκίπερ.

Στην τελευταία φάση των πρώτων 15′ της παράτασης ο ΠΑΟΚ σκόραρε με κεφαλιά του Κεντζιόρα στο πρώτο δοκάρι για το 0-2. Ο Τερίμ τα έπαιξε όλα για όλα με την μπόνους αλλαγή με τον Γερεμέγεφ στη θέση του Μπερνάρ. Ο Μουργκ πήρε κάρτα για τάκλιν στον Κώτσιρα.

Ο Μπάμπα χτύπησε σοβαρά σε εναέρια μονομαχία με τον Βαγιαννίδη και αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο. Στο 120+6 ο Μαντσίνι έπιασε κεφαλιά με κενή την εστία αλλά ο Κουλιεράκης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Λημνιός, ΣΑΝ ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ, στο 120+9 ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Σπόραρ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, ο Κουλιεράκης έκανε το 0-1. Γερεμέγεφ και Μουργκ εκτέλεσαν εύστοχα τα πέναλτι για το 1-2. Ο Μπακασέτας άφησε άγαλμα τον Κοτάρσκι, ο Κεντζιόρα έστειλε από την άλλη πλευρά τον Ντραγκόφσκι. Ο Κώτσιρας νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ για το 3-3. Ο Μλαντένοβιτς διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού (4-4), ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το πέναλτι του Ντεσπόντοφ.

Ο Λημνιός έστειλε το πέναλτι ψηλά στη συνέχεια (5-5), ο Οζντόεφ νικήθηκε από τον Ντραγκόφσκι. Ο Μαντσίνι έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό, ο Αντόνιο πέταξε από την άλλη πλευρά τον Πολωνό (5-5). Ο Αράο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, δίχως να περάσει η μπάλα την γραμμή. Ο Ντραγκόφσκι έπιασε τρίτο πέναλτι, ο Σαμάτα γλίστρησε και ο ΠΑΟ πέρασε στον τελικό!!!

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γέντβαι, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Βιλένα, Παλάσιος, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News