Άλλοτε πράσινος φαβορί για την προεδρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Η αναφορά του στον Παναθηναϊκό!

Φαβορί για τον προεδρικό θώκο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι ο θρύλος του κροατικού συλλόγου, αλλά και του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς.

«Μήπως μπορείτε να μου γράψετε μια ενδεκάδα του Παναθηναϊκού;»

Ο Ζάετς θεωρείται ως ο απόλυτος ζωντανός θρύλος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχοντας την απόλυτη αποδοχή των οπαδών, αλλά και των παλαιμάχων παικτών της κροατική ομάδας.

Έχοντας θητεύσει ως παίκτης, προπονητής και αθλητικός διευθυντής ο «Ζέκο» θέλει να κλείσει τον κύκλο του αναλαμβάνοντας χρέη προέδρου στη Ντινάμο.

«Πάντα έλεγα πως θα είμαι δίπλα στη Ντινάμο όποτε με χρειαστεί. Όταν οι εκπρόσωποι των οπαδών επικοινώνησαν μαζί μου, αναλύοντας μου την κατάσταση στην ομάδα και παρουσιάζοντας μου μια λίστα ατόμων με συγκεκριμένο όραμα και πρόγραμμα δεν μου πήρε πολύ για να δελεαστώ.

Σε συζητήσεις που είχα μαζί τους διαπίστωσα πως πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους με αξιοσέβαστη καριέρα, οι οποίοι αγαπούν τη Ντινάμο και θέλουν να βοηθήσουν», τόνισε ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό.

«Μου θυμίζει την κατάσταση που υπήρχε όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ήταν και εκεί, όταν συνεργάστηκα με τον φίλο μου, Βαρδινογιάννη. Εκείνος από την επιχειρηματική πλευρά και εγώ από την αθλητική. Δουλεύαμε σκληρά κάθε μέρα φτιάχνοντας μια πυραμίδα με αρμοδιότητες όπου ήξερε ο καθένας τι έκανε.

Ήταν κάτι που λειτούργησε αφού το 2004 κατακτήσαμε το νταμπλ, ενώ τροφοδοτήσαμε με εφτά διεθνείς ποδοσφαιριστές την εθνική Ελλάδας όταν κατέκτησε το Euro 2004. Ανάλογη δουλειά μας περιμένει στη Ντινάμο, αφού πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά και να τροφοδοτούμε με παίκτες την εθνική Κροατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους πρώτους Κροάτες θρύλους που έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξη τους στον «Ζέκο» ήταν ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, μέχρι πρόσφατα στέλεχος της UEFA.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ζβόνιμιρ για την υποστήριξη του. Ανταλλάξαμε απόψεις αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες. Ευχαριστώ επίσης πρώην παίκτες, συμπαίκτες και φίλους που επικοινώνησαν μαζί μου για να με υποστηρίξουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για τους Bad Blue Boys.

«Όπως είχα πει τότε και συνεχίζω να λέω, δεν έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Είμαι χαρούμενος που δεν αποδείχθηκε πως ο δολοφόνος ήταν κάποιος εξ αυτών. Πλέον η διαδικασία βρίσκεται στην πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αγαπούν τον σύλλογο για αυτό πάντα θα πρέπει να μιλάς μαζί τους, κάτι που έκανα στο παρελθόν και θα συνεχίζω να κάνω»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr