ΕΤΣΙ... ΣΤΟ 90' - Μάγκικη πρόκριση Παναθηναϊκού στο Περιστέρι! (vid)

ΕΤΣΙ... ΣΤΟ 90' - Μάγκικη πρόκριση Παναθηναϊκού στο Περιστέρι! (vid)

Ο Παναθηναϊκός ΔΙΚΑΙΑ και με ΚΟΝΤΡΑ τη διαιτησία Ευαγγέλου-VAR, πέρασε με «διπλό» από το Περιστέρι (0-2) και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Σκόραραν οι Πέρεθ και Μλαντένοβιτς, διαμαρτυρίες για δύο πέναλτι από τους «πράσινους».

Από καλοχτυπημένο φάουλ του Μπακασέτα στο 5′ ο Πέρεθ έπιασε ωραία κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Ένα τέταρτο αργότερα ο Μπακασέτας δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν έπιασε το σουτ που θα ήθελε έξω από την περιοχή του Ατρομήτου. Γύρισμα από τον Μπερνάρ στο 25′ μπλόκαρε σταθερά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Μεγάλη ευκαιρία σπατάλησαν οι Περιστεριώτες στο 28′, όταν ο Αντζιέλσκι σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βρακά που ήταν σε αντικανονική θέση οφσάιντ. Ο Μπακασέτας έκανε τη δεύτερη τελική του στο 31′ δίχως να βρει και αυτή στόχο.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του και στο 36′ ο Πέρεθ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με δυνατό ευθύβολο σουτ έπειτα από κεφαλιά-ασίστ του Ακαϊντίν. Από σέντρα του Μλαντένοβιτς ο Μπακασέτας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, όμως, ήταν δύσκολο να βρει εστία.

Ο Ακαϊντίν λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 45+1 όταν και σηκώθηκε πιο ψηλά στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά πέρασε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 52′ υπήρξε καθαρό γκρέμισμα στον Πέρεθ στο πρώτο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο, Ευαγγέλου και VAR δεν καταλόγισαν την παράβαση.

Ο Μπακασέτας σπατάλησε «χρυσή» ευκαιρία στο 56′, βρέθηκε μόνος του σε θέση βολής από γύρισμα του Μλαντένοβιτς, αλλά έδωσε ύψος στην εκτέλεσή του και πέρασε άουτ. Ο Τσέριν δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα, έπειτα από μαεστρικό τακουνάκι του Γερεμέγεφ.

Ο Σουηδός έδειξε την ποιότητά του στο 63′, εκτέλεσε υποδειγματικά τον Τσιντώτα, όμως, έπειτα από εξέταση στο VAR δόθηκε οφσάιντ και παρέμεινε το 0-1 στο Περιστέρι. Από ωραία κομπίνα σε στατική φάση ο Μπακασέτα εμφανίστηκε πάλι μόνος του στην περιοχή του Ατρομήτου, το τελείωμά του ήταν αντίστοιχο, ψηλά στην εστία.

Στο 80′ ο Γερεμέγεφ δέχτηκε παρατεταμένο τράβηγμα στην περιοχή του Ατρομήτου, δεν έδειξε τη λευκή βούλα ο Ευαγγέλου, ενώ δεν υπήρξε και κάποια παρέμβαση από το VAR υπό τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Τερίμ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 90′ με τον Τζούρισιτς να παίρνει τη θέση του Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ακαϊντίν στις καθυστερήσεις έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εύκολο έργο είχε ο Τσιντώτας.

Από απίθανη μπαλιά του Μπερνάρ ο Μλαντένοβιτς με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 στο 90+4 και κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Για τις τελευταίες στιγμές στο ματς πέρασαν στο γήπεδο οι Βιλένα, Γέντβαι και Ζέκα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Κυβρακίδης, Γκονζάλες, Κούντε, Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς, Αντζιέλσκι

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Γερεμέγεφ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News