Ήττα στην Τούμπα χωρίς... φορ ο Παναθηναϊκός!

Ήττα στην Τούμπα χωρίς... φορ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός αν και βρήκε γκολ ισοφάρισης νωρίς στο β’ μέρος, έκανε συνολικά μια εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών, και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ (2-1) στο γήπεδο της Τούμπας. Παρθενικό γκολ από τον Μπακασέτα, ο Ντεσπόντοφ τα τέρματα του Δικεφάλου.

Στο 3ο λεπτό του ντέρμπι ο Τόμας ζήτησε πέναλτι σε έξοδο του Ντραγκόφσκι, όμως, ο Πολωνός γκολκίπερ βρήκε καθαρά τη μπάλα. Δέκα λεπτά αργότερα, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Μεϊτέ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, όμως, ο Νορβηγός ρέφερι, Ρόχιτ Σάγκι καταλόγισε φάουλ του Μπακασέτα.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 19′, όταν από στρώσιμο του Αϊτόρ ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε από στατική φάση με τον Κουλιεράκη, ωστόσο, το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τόμας διαμαρτυρήθηκε δύο φορές για πέναλτι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Ντεσπόντοφ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 43′ ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση των ασπρόμαυρων κα διαγώνια εκτέλεση του Βούλγαρου.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός «απείλησε» πιο σημαντικά από μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Αράο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ούγκο έπιασε αδύναμη κεφαλιά από κόρνερ.

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο με το πέρασμα των Τσέριν, Τζούρισιτς και Μπερνάρ στις θέσεις των Γερεμέφεφ, Αϊτόρ και Ούγκο, ενώ γύρισε τον Αράο στο κέντρο της άμυνας. Στο 50′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για πάτημα στον Μπακασέτα, ο ίδιος παίκτης αξιοποίησε την ευκαιρία από τα έντεκα βήματα και άνοιξε λογαριασμό με το Τριφύλλι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα η άμυνα του Παναθηναϊκού συνελήφθη κοιμώμενη, ο Βαγιαννίδης δεν πρόλαβε τον Τάισον και ο Ντεσπόντοφ μέσα από την περιοχή του Τριφυλλιού εκτέλεσε ανενόχλητος τον Ντραγκόφσκι για το 2-1 στο ντέρμπι. Ο Λημνιός αντικατέστησε τον Βαγιαννίδη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, ο Κώτσιρας γύρισε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από ωραία επέλαση του Κώτσιρα ο Μπακασέτας τελείωσε με τη μία τη φάση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ στο 70′. Ο Κωνσταντέλιας με το πέρασμά του, στο γήπεδο, έκανε σπουδαία προσπάθεια, αλλά το τελείωμά του έφυγε ψηλά.

Ο Ντραγκόφσκι αρνήθηκε τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια πέφτοντας στην αριστερή γωνία του. Ο Μλαντένοβιτς σπατάλησε «χρυσή» ευκαιρία για το 2-2, όταν ο Μπερνάρ τον έβγαλε απέναντι στον Κοτάρσκι, ο Σέρβος μπακ δεν έστειλε τη μπάλα στη γωνία και ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου» αντέδρασε.

Στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να σκοράρει ο Γέντβαι από κοντινή απόσταση ύστερα από γύρισμα του Μπερνάρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Μπράντον

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Γέντβαι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News