Μια... καλοδεχούμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό!

Μια... καλοδεχούμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για την πρώτη ήττα στην εποχή του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αν καλούταν κάποιος να διαλέξει ένα ματς από το καλεντάρι του Ιανουαρίου για μια ήττα, σαφέστατα, το 100% των ψηφοφόρων θα επέλεγε το «εντός» με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδος. Το Τριφύλλι ούτε «πέταξε» βαθμούς στο πρωτάθλημα, ούτε αποκλείστηκε από το Κύπελλο, ούτε ηττήθηκε στο παιχνίδι… των εντυπώσεων απέναντι σε κάποιον «μεγάλο».

Βέβαια… με τόσους και τόσους τραυματισμούς ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε ένα μικρό άθλο, να βγάλει τον Ιανουάριο αήττητος και με νέο προπονητή! Θεωρητικά θα περίμενε κανείς η ήττα να ερχόταν είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από την ΑΕΚ, είτε από τον ΠΑΟΚ, τελικά, αυτό συνέβη κάπως απρόσμενα, κόντρα στον Ατρόμητο, χωρίς… τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, και στο Κύπελλο.

Η δεύτερη εν δυνάμει διοργάνωση στην Ελλάδα σίγουρα δελεάζει τον Παναθηναϊκό μετά την πρόκριση στο Φάληρο και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τον Άρη. Όμως, σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε τον χρόνο να κάνει προετοιμασία στον Παναθηναϊκό και… τέτοια δεν θα μπορούσε να κάνει στο ντέρμπι της Τούμπας για ευνόητους λόγους. Οι συνθήκες κατά την οποία προσλήφθηκε στον πράσινο πάγκο, ήταν εξ αρχής δύσκολες και ο δρόμος ανηφορικός. Το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος προπονητής αξιοποίησε τον αγώνα του Κυπέλλου με τους Περιστεριώτες, για μια δυνατή προπόνηση με επίσημο χαρακτήρα.

Οι Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Ούγκο και Μπακασέτας πήραν φανέλα βασικού και μπήκαν κατευθείαν στο κλίμα, οι απόντες στα τελευταία παιχνίδια, Τζούρισιτς και Ιωαννίδης κλήθηκαν να παίξουν για να βρουν ρυθμό, οι Κώτσιρας – Αράο αγωνίστηκαν στις φυσικές τους θέσεις. Το τελικό σκορ ήταν «1-2», ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και «3-2», αν υπήρχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Επειδή στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν αγωνίζεται μόνο ένας, ήταν σίγουρο πως θα αντιδράσει η ομάδα του Ίλιτς μετά την «πεντάρα» κόντρα στην ΑΕΚ προ ολίγων ημερών.

Ο Παναθηναϊκός αν δείξει την απαιτούμενη θέληση και σοβαρότητα, θα προκριθεί στο Περιστέρι. Και ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι το αποτυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο δεν του «τσάκισε» το μομέντουμ σε καμία περίπτωση, αντίθετα θα τον πεισμώσει περισσότερο. «Όσο παίζουμε έτσι, να μην ανησυχείτε», είπε ο Τερίμ στη Σ.Τ εκπέμποντας την ηρεμία του και μια αύρα αισιοδοξίας στην αίθουσα.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ξανά, πως ο «θρύλος» της Γαλατασαράι έχτισε το μύθο του με αρκετές ανατροπές. Και με τον Ολυμπιακό, ακόμα, ήρθε μια πρόκριση από ανατροπή, καθώς οι «πράσινοι» έμειναν πίσω στο σκορ στο πρώτο παιχνίδι στο 45′ με εκείνο το γκολ του Αλεξανδρόπουλου.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός κρατάει την απόδοση του Τάσου Μπακασέτα στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει κάποιο ειδικό ποδοσφαιρικό μάτι, για να διαπιστώσει πως ο «Μπάκα» ήταν αυτό που έλειπε από το Τριφύλλι. «Ζωγράφισε» με τις μεταβιβάσεις του στο χορτάρι της Λεωφόρου, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει στο 10′ με εκείνον τον κεραυνό στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Όσον αφορά τα μετόπισθεν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε το ρίσκο να αλλάξει τα 5/6 της λειτουργίας της άμυνας. Νέος γκολκίπερ, νέο δίδυμο στα στόπερ, επαναφορά Κώτσιρα στο δεξί άκρο, επαναφορά Αράο στα χαφ. Ο μόνος σταθερός ήταν ο Μλαντένοβιτς στα αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να βάλουν γκολ στις δύο από τις τρεις φάσεις που τους προέκυψαν στο α’ μέρος και να ανεβάσουν την πίεση στο Τριφύλλι.

Το χτύπημα του Φώτη στο 90′ από την άσπρη βούλα. Η ιδέα του «έπιασε» να τσιμπήσει απαλά τη μπάλα από χαμηλά απέναντι στον πρώην «κιτρινόμαυρο» τερματοφύλακα. Η εκτέλεσή του, όμως, ήταν κακή, διότι η πορεία που διέγραψε αυτή δεν ήταν τόσο προς το κέντρο, όσο προς τη δεξιά γωνία του αντιπάλου, από την οποία και αρχικά έπεσε.

Πάντως ο Έλληνας σέντερ φορ έχει σκοράρει σε απείρως πιο σημαντικά παιχνίδια, όπως στο Βελοντρόμ, από το σημείο του πέναλτι. Απέτυχε στο «Θεράμικα» με το σκορ στο 3-0 (στη συνέχεια σκόραρε ο Παλάσιος) και στον αγώνα με τον Ατρόμητο που δεν έκρινε επί της ουσίας, κάτι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News