Ο Ατρόμητος υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στην εποχή Τερίμ! (vids)

Ο Ατρόμητος υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στην εποχή Τερίμ! (vids)

Με πολλές αλλαγές στην 11άδα ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην εποχή του Φατίχ Τερίμ (1-2) με τους πράσινους να σπαταλούν σωρεία ευκαιριών για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και τον Ιωαννίδη να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 90′. Στο Περιστέρι με αβαντάζ ο Ατρόμητος στο δεύτερο παιχνίδι του ζευγαριού.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τον Παναθηναϊκό που παρουσίασε τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Στο 10′ ο Μπακασέτας με έναν κεραυνό τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Ο Έλληνας γκολκίπερ δεν ήταν το ίδιο τυχερός στην αμέσως επόμενη φάση καθώς έπειτα από ωραίο συνδυασμό του αρχηγού της Εθνικής με τον Τζούρισιτς, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ στον Αϊτόρ που σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Ο Ισπανός εξτρέμ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 19′ όταν ο Ούγκο τον έβγαλε απέναντι στον Τσιντώτα, όμως, την τελευταία στιγμή κόπηκε το σουτ που επιχείρησε και η μπάλα κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Οι «πράσινοι» δεν διατήρησαν για παραπάνω από 15′ το προβάδισμά τους. Ο Αντζιέλσκι συνάντησε ένα νικημένο Ντραγκόφσκι ύστερα από απόκρουση σε προσπάθεια του Έρλινγκμαρκ και με σκαφτό τελείωμα έφερε την ισοφάριση (1-1). Η φάση εξετάστηκε από το VAR για οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ευκαιρίες στη συνέχεια για την ανατροπή με ένα μακρινό σουτ του Έντερ που πέρασε ψηλά άουτ, και μια πολύ πιο επικίνδυνη τελική προσπάθεια από τον Γιουμπιτάνα από κοντινή απόσταση που υποχρέωσε τον Ντραγκόφσκι σε μια τρομερή επέμβαση. Για το Τριφύλλι ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση από κοντά στο 33′.

Από εκτέλεση κόρνερ του Παναθηναϊκού ο Ατρόμητος βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, ο Μλαντένοβιτς δεν κατάφερε να κόψει την τελική πάσα και ο Γιουμπιτάνα πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι για την ανατροπή 2-1 στη Λεωφόρο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μπακασέτας έβγαλε φοβερή τελική πάσα «πάρε-βάλε» στον Αϊτόρ, όμως, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος δεν επανέλαβε ό,τι και στο 11ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσιντώτα. Ο Τερίμ έβαλε τους Μπερνάρ και Βαγιαννίδη στις θέσεις των Κώτσιρα και Βιλένα.

Στο 67′ ο Αντζιέλσκι άγγιξε το 3ο τέρμα για τον Ατρόμητο στην αναμέτρηση, όμως, δεν του έπιασαν τα φάλτσα και δεν βρήκε εστία. Η… απάντηση ήρθε στις ευκαιρίες από κεφαλιά του Τζούρισιτς από εξαιρετικό σημείο, όμως, εκείνη ήταν χλιαρή και ο Τσιντώτας μπλόκαρε σταθερά.

Για τα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης ο Τερίμ έριξε στη μάχη τους Ιωαννίδη και Πέρεθ αντί των Μπακασέτα και Αράο. Από το 70 μέχρι το 80′ ο Παναθηναϊκός «απείλησε» τρεις φορές προς την εστία του Τσιντώτα με Μπερνάρ, Μλαντένοβιτς και Αϊτόρ. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, βρέθηκε τετ α τετ, αλλά δεν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ των Περιστεριωτών.

Ο Ασεβέδο χτύπησε με αγκωνιά τον Ιωαννίδη και ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι στο 90′. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε σκαφτό χτύπημα στη μπάλα, ο Τσιντώτας πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ούγκο, Ακαϊντίν, Βιλένα, Αράο, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Μπακασέτας

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Τσακμάκης, Βρακάς, Έντερ, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα, Έρλινγκμαρκ, Αντζιέλσκι

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News