Παναθηναϊκός: Το τεράστιο boost που αποκτούν οι φορ του – Η τελοιοποίηση

Ο Παναθηναϊκός μέσα από μια συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση τον φετινό Ιανουάριο δίνει τεράστια ώθηση στους επιθετικούς του και μπορεί να το τελειοποιήσει όλο το αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Η δικαίωση των σέντερ φορ - Κατάπιαν τη Βιγιαρεάλ

Ο Παναθηναϊκός πριν από λίγες μέρες ήρθε σε συμφωνία με τον Τάσο Μπακασέτα και την περασμένη Δευτέρα τον ανακοίνωσε κι επίσημα.

Ο Έλληνας άσος μπορεί να δώσει πολλά στη νέα του ομάδα και το γεγονός ότι έρχεται σ’ ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει καλά και μάλιστα στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την απόκτησή του από τους πράσινους.

Από εκεί και πέρα ο Μπακασέτας δεδομένα δίνει άλλη ώθηση και στους επιθετικούς της ομάδας, καθώς θ’ αποκτήσουν κάτι, το οποίο επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχαν στη διάθεσή τους.

Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος σύμφωνα με το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Φατίχ Τερίμ, προορίζεται ως δεύτερος επιθετικός, ενώ παράλληλα να σημειώσουμε ότι με την ίδια ευκολία μπορεί να υπηρετήσει και τη θέση του «10», στην οποία όμως υπάρχουν επιλογές.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Τούρκος προπονητής θα τον χρησιμοποιεί κατά βάση σαν δεύτερο φορ, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτόματα μπορεί να δίνει πολύ περισσότερους κενούς χώρους στους Ιωαννίδη, Σπόραρ, Γερεμέγεφ κι έπειτα ν’ αποτελεί στήριγμά τους γύρω και μέσα από το… κουτί!



Είναι διαφορετικό οι επιθετικοί να πρέπει ν’ ανταποκριθούν σε συστήματα που είναι μόνοι τους από εκείνα που δίπλα τους έχουν ένα στήριγμα. Μάλιστα δε χρειάζεται να καταναλώσουν και την ίδια ενέργεια για όσο αγωνιστούν, καθώς η άμυνα δεν προσανατολίζεται μονάχα σ’ εκείνους.

Από εκεί και πέρα το Τριφύλλι μπορεί να το τελειοποιήσει όλο αυτό με την απόκτηση ενός εξτρέμ από το πάνω ράφι ή ακόμη και με την επιστροφή του Αϊτόρ στα περσινά επίπεδα.

Επειδή όμως το δεύτερο μπορεί ν’ αργήσει ακόμα να έρθει ή και να μην υλοποιηθεί ποτέ, αν ο Παναθηναϊκός κινηθεί στην αγορά για έναν εξτρέμ από το πάνο ράφι, τότε θα προσθέσει στο ρόστερ του μία ακόμη απειλή που θα δώσει έξτρα βοήθεια στους φορ.

Ουσιαστικά θα τους προσφέρει ασίστ, στόχος η συνεχόμενη τροφοδότησή τους, κι από εκεί και πέρα θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι χώροι διότι ένας πλάγιος επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα, στις τελικές πάσες και στο 1 εναντίον 1 δεδομένα θ’ απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες ακόμα περισσότερο.

Άλλωστε όλοι θυμόμαστε τι ακριβώς έκανε ο Αϊτόρ την περασμένη χρονιά πριν τραυματιστεί, όταν και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ αυτού, βοηθώντας παράλληλα τον Αντράζ Σπόραρ που έπαιζε, κυρίως, τότε βασικός.

Exit mobile version