Κώτσιρας - Βαγιαννίδης: Ο Τερίμ έλυσε τον γρίφο, έπονται ανανεώσεις και... μεταγραφή!

Κώτσιρας - Βαγιαννίδης: Ο Τερίμ έλυσε τον γρίφο, έπονται ανανεώσεις και... μεταγραφή!

Ο Φατίχ Τερίμ «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση να πάρει αποφάσεις για τη θέση του δεξιού μπακ με την μετατροπή του Κώτσιρα σε αμυντικό χαφ!

Από το περασμένο καλοκαίρι και επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπήρχε η επιθυμία αναβάθμισης στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο, οι καλές εμφανίσεις του Βαγιαννίδη στην Ευρώπη, ώθησαν τον Σέρβο προπονητή (και τον Γιάννη Παπαδημητρίου) να ρίξουν αλλού το «βάρος» στις μεταγραφές.

Τρία δεξιά μπακ δύσκολα «χωρούν» στην ομάδα, ο Φακούντο Σάντσες αποτέλεσε εξαίρεση και παρέμεινε για ένα επιπλέον, έτος στο «πράσινο» ρόστερ, για τον λόγο πως μπορούσε να υπηρετήσει την ομάδα σε παραπάνω από μια θέση, ενώ ήταν και ο ορισμός του επαγγελματία που δεν διαμαρτυρόταν για το χρόνο συμμετοχής του).

Ο Κώτσιρας αποκτάει… νέα «ζωή» στον Παναθηναϊκό, ως 6άρι. Ο Τερίμ «διάβασε» άψογα τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή και τον μετέτρεψε σε ένα πολύ δημιουργικό παίκτη στη μεσαία γραμμή που ανταποκρίθηκε παράλληλα και στα αμυντικά του καθήκοντα (τραβώντας τον περισσότερο προς τον άξονα).

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να ανανεώσουν στο σύλλογο, τόσο ο Κώτσιρας (αν συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις στη νέα θέση), όσο και ο Βαγιαννίδης, αλλά και να αποκτηθεί το καλοκαίρι κι άλλος (ξένος) δεξιός μπακ!

Κακά τα ψέματα, ο 70χρονος προπονητής θέλει τα μπακ του να φεύγουν «σφαίρα» από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο, αφού το ποδόσφαιρο που παίζει (με την αμυντική γραμμή ψηλά) βασίζεται στην ταχύτητα.

Ο «Βάγια» εξυπηρετεί τον Τερίμ ως μπακ περισσότερο από τον Κώτσιρα και για αυτό, ο τελευταίος μετετράπηκε κατά ανάγκην σε… Πέρεθ με το Τριφύλλι να κερδίζει πολλά από αυτήν την εσωτερική «μεταγραφή»!

Ο Κώτσιρας δεν «μπλοκάρει» επίσης, καμία μεταγραφή στα χαφ, εφόσον Πέρεθ και Ζέκα βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και το πιθανότερο είναι στο β’ μισό της σεζόν, να πλαισιωθεί εκείνος από τον Αράο που παίζει αναγκαστικά ως στόπερ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News