Ο Αλ Χακίμ «έπαιξε» ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις! (vids)

Ο Αλ Χακίμ «έπαιξε» ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις! (vids)

Άλλη μια νίκη από τον Παναθηναϊκό απέναντι στην ΑΕΚ «έκλεψε» η διαιτησία. Οι «πράσινοι» δικαιούνταν τη νίκη στο γήπεδο της ΑΕΚ, όμως, ο Αλ Χακίμ δεν καταλόγισε πέναλτι στον Βέρμπιτς και έδωσε πέναλτι για τη… μασχάλη του Ζέκα. Σκόραραν Γεντβάι και Αράο για το Τριφύλλι.

Δίχως κόσμο για ακόμη μια αγωνιστική στα γήπεδα το ντέρμπι δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Στο 15′ ο Βίντα σταμάτησε τον Βέρμπιτς που βρέθηκε σε θέση βολής από το πλάι. Ο Μαντσίνι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Ρότα. Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στο 22′ στο παιχνίδι με μακρινό σουτ του Μπερνάρ που πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού που βρισκόταν ψηλά, ο επιθετικός της Ένωσης πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν και άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι.

Ο Μαντσίνι «απείλησε» λίγο πριν το μισάωρο, όμως, η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Γκατσίνοβιτς παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Από σέντρα του Χουάνκαρ ο Γεντβάι με κεφαλιά ισοφάρισε γρήγορα για τον Παναθηναϊκό στο 31′, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στάνκοβιτς.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο καλές στιγμές για το 2-1 με τον Βέρμπιτς να μην καταφέρνει να βρει εστία.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στη διακοπή για το ημίχρονο. Η ΑΕΚ «απείλησε» για πρώτη φορά μετά το 1-0, με μακρινό σουτ του Σιμάνσκι να μη βρίσκει στο στόχο. Ο Κάλενς σταμάτησε αντεπίθεση του Μαντσίνι και δεν γλίτωσε την κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ο Βέρμπιτς ανατράπηκε πεντακάθαρα εντός περιοχής, ο Αλ Χακίμ και ο Μπέμπεκ δεν καταλόγισαν την παράβαση. Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε για δεύτερη φορά, όμως, προηγήθηκε φάουλ στον Μπερνάρ στο χώρο του κέντρου. Από φοβερό γύρισμα του Μαντσίνι ο Ιωαννίδης με προβολή δεν έφτασε στη μπάλα και η ΑΕΚ γλίτωσε.

Στο 66′ ο Αράο έφερε «τούμπα» το παιχνίδι (2-1) με κοντινή εκτέλεση. Ο Τερίμ άλλαξε τα εξτρέμ (Λημνιός – Αϊτόρ στις θέσεις των Μαντσίνι – Βέρμπιτς), ενώ στο 78′ έβαλε τους Ζέκα – Μλαντένοβιτς. Στο 77′ ο Γκαρσία έκανε τελική μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού δίχως να ανησυχήσει τον Λοντίγκιν.

Ο Σπόραρ αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Τερίμ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλ Χακίμ επιβράβευσε με πέναλτι την ΑΕΚ για χέρι του Ζέκα, η μπάλα βρήκε στη μασχάλη του αρχηγού του Παναθηναϊκού. Ο Γκαρσία ισοφάρισε σε 2-2 από τα έντεκα βήματα.

Ο Λοντίγκιν έκανε απίθανη απόκρουση σε σουτ του Μάνταλου, ο Βαγιαννίδης εμπόδισε τον Αραούχο να σκοράρει προ κενής εστίας.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Λιβάι

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαι, Αράο, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης

Διαιτητής: Αλ Χακίμ Μοχαμέντ

Βοηθοί: Μεχμέτ Κουλούμ, Φρέντρικ Κλίβερ

Τέταρτος: Τζήλος

VAR: Μπέμπεκ, Μπουξμπάουμ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News