«Ξελάσπωσε» τον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ, τρίποντο με... περιπέτεια στη Λεωφόρο! (vids)

«Ξελάσπωσε» τον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ, τρίποντο με... περιπέτεια στη Λεωφόρο! (vids)

Ο Αντράζ Σπόραρ ήρθε από τον πάγκο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη νίκη στη Λεωφόρο, μετά από το χειρότερο (πρώτο) ημίχρονο των «πρασίνων» στη σεζόν. Μείωσε στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους ο Σενγκέλια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση και οι «πράσινοι» έκαναν μερικά σπριντ πριν τη σέντρα για να παραμείνουν ζεστοί. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια από σέντρα του Βαγιαννίδη και κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα το Τριφύλλι δεν απομάκρυνε τη μπάλα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων και ο Μαυρίας με απευθείας εκτέλεση στον αέρα πέρασε τη μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Ο Καρέλης σημείωσε κι αυτός τελική στο 18′ με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει σταθερά.

Από φοβερή κομπίνα σε κόρνερ με Χουάνκαρ – Βιλένα, ο Παναθηναϊκός σχεδόν… μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βαγιαννίδης τελικά δεν πρόλαβε να συναντηθεί με αυτήν προ κενής εστίας. Στο 35′ ο Μαντσίνι έδωσε ύψος στην προσπάθειά του από πλεονεκτική θέση και σπατάλησε σημαντική στιγμή για να ανοίξει το σκορ.

Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Αγρινίου ζήτησε πέναλτι, όμως, ο Τζούρισιτς έκοψε καθαρά τη μπάλα. Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε δύο αλλαγές στη διακοπή για το ημίχρονο με Αϊτόρ και Σπόραρ να μπαίνουν στις θέσεις των Βιλένα και Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με επιθετική διάθεση στο β’ μέρος, ο Μπαλντασάρα έκανε τελική από μακρινή απόσταση στο 49′. Σε μια συνεργασία από τα παλιά στο 51′ ο Χουάνκαρ έβγαλε μια γλυκιά σέντρα, ο Σπόραρ από το ύψος της περιοχής «νίκησε» με κεφαλιά τον Καπίνο και έλυσε τον γόρδιο δεσμό για το Τριφύλλι ανοίγοντας το σκορ.

Από σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ η ομάδα του Τερίμ επεδίωξε να βρει ένα δεύτερο γκολ στα «καπάκια», αλλά ο Καπίνο βρήκε την απάντηση. Ο Βαγιαννίδης στο 65′ έβγαλε μια σέντρα – ξυράφι, όμως, δεν υπήρξε κάποιος να ακολουθήσει την πορεία της μπάλας και να τελειώσει τη φάση.

Ο Ζοάο Πέντρο έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά στο 74′, ο Λοντίγκιν τινάχτηκε στο παραθυράκι και πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα. Ο Τερίμ άλλαξε τον Ιωαννίδη με τον Μπερνάρ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Από κεφαλιά του Σπόραρ ο Τζούρισιτς έκανε σπουδαία ενέργεια, το τελείωμά του κατέληξε, όμως, στο δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Ο Σπόραρ επιβεβαίωσε τον τίτλο του MVP στο 90ό λεπτό, όταν και με ωραίο διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0 από ασίστ του Τζούρισιτς. Για τον εξτρά χρόνο των καθυστερήσεων ο Τερίμ έδωσε συμμετοχή στους Γερεμέγεφ και Φικάι. Ο Σενγκέλια στο 90+2 με αριστουργηματική εκτέλεση μείωσε στο σκορ (2-1) και έδωσε ξανά ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα, Τσέριν, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Ιωαννίδης

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Σενγκέλια, Πέρεζ, Μαυρίας, Μαλής, Λιάβας, Μπαλντασάρα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News