Ασυγχώρητος Μπρινιόλι, «έριξε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή! (vids)

Τα ασυγχώρητα λάθη του συνεχώς «τραγικού» Μπρινιόλι και ο Διαμαντόπουλος που έπρεπε να ακυρώσει το 2ο γκολ του Ατρομήτου και να δώσει 2ο πέναλτι στον ΠΑΟ στον Βαγιαννίδη, «γκρέμισαν» το Τριφύλλι από την κορυφή της Superleague (3-1) έπειτα από την ήττα στο Περιστέρι.

Ασυγχώρητος Μπρινιόλι, «έριξε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή! (vids)

Το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως κάποια σημαντική στιγμή για τις δύο ομάδες με τις δύο ομάδες να μην πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο του άδειου Δημοτικού Σταδίου στο Περιστέρι.

Ο Παλάσιος έπεσε στην περιοχή του Ατρομήτου για πέναλτι, όμως, ο Διαμαντόπουλος είπε «παίζεται». Στο 12′ ο βοηθός καταλόγισε οφσάιντ στον Χουάνκαρ, αλλά τέτοιο δεν υπήρχε ποτέ στο ριπλέι. Ο Ιωαννίδης επιχείρησε να σκοράρει τρία λεπτά αργότερα, η προσπάθειά του αλλοιώθηκε στα πόδια του Τζαβέλλα και ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα.

Ο Κούντε παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Παλάσιος στο 30′. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 31′ όταν ο Μπρινιόλι έβγαλε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Βαλένσια.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες σχεδόν αμέσως. Από απίθανη επέλαση του Κώτσιρα ο ο Παλάσιος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσιντώτα, στο… ριμπάουντ ο Βιλένα έπιασε ένα φοβερό σουτ με το εξωτερικό δίχως επιτυχία.

Στο 37′ ο Παλάσιος κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι από τον Κεσχρίντα, ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε απευθείας την παράβαση, το VAR «συμφώνησε». Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και με ριψοκίνδυνο τελείωμα, νίκησε τελικά τον Τσιντώτα στην αριστερή του γωνία, αν και ακούμπησε τη μπάλα.

Ο Μπρινιόλι έκανε νέα γκάφα στο 45′ , δεν συνεννοήθηκε σε μια στατική φάση με τους αμυντικούς του και ο Έντερ σε ανυπεράσπιστη εστία ισοφάρισε σε 1-1 στην αναμέτρηση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του β’ ημιχρόνου ο Ατρόμητος «αιφνιδίασε» τον Παναθηναϊκό με δεύτερο… χτύπημα υπό την ανοχή του Διαμαντόπουλου. Ο Βέργος νίκησε στον αέρα τον Γέντβαι, ο Μπρινιόλι έμεινε ακίνητος, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού «έγραψε» το 2-1 στην αναμέτρηση. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Ασεβέδο κάνει ΞΕΚΑΘΑΡΟ φάουλ πάνω στον Πέρεθ, όμως, δεν καταλογίστηκε ούτε από το VAR.

Ο Παναθηναϊκός «έψαξε» δις το γκολ της ισοφάρισης με τον Παλάσιος, όμως, τόσο η κεφαλιά ψαράκι όσο και το πλασέ του εν κινήσει δεν κατέληξαν προς την εστία. Πάνω στις ευκαιρίες του Τριφυλλιού ο Μπρινιόλι έβαλε και το «κερασάκι» στην τραγική του εμφάνιση στο Περιστέρι, ούτε βγήκε, ούτε κάλυψε τα γκολπόστ και ο Ρομπάιγ τον «κρέμασε» για το 3-1 του Ατρομήτου.

Στο 77′ ο Διαμαντόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε παράβαση πάνω στον Βαγιαννίδη. Ο Κλεϊνχέισλερ επέστρεψε στη δράση μετά τον αγώνα στο «Βελοντρόμ» το περασμένο καλοκαίρι για την 3η φάση των προκριματικών του Champions League.

Οι «πράσινοι» έφθασαν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο 3-2, αρχικά με τον Μαντσίνι στο 89′ να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα, ενώ στο 90′ ανεπιτυχής στέφθηκε και η προσπάθεια του Ιωαννίδη. Στο 90+2 ήρθε ένα «δώρο» από τον Ατρόμητο, παίκτης των γηπεδούχων έκανε ξεκάθαρο χέρι και ο Ιωαννίδης πέταξε από την αντίθετη γωνία τον Τσιντώτα για να μειώσει στο γκολ.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά, Έντερ, Ρομπάιγ, Βέργος, Βαλένσια.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr