Ο Παναθηναϊκός γέμισε το ΟΑΚΑ, πήρε προκρίσεις και αντιμετώπισε στα ίσα τα θηρία!

Ο Παναθηναϊκός γέμισε το ΟΑΚΑ, πήρε προκρίσεις και αντιμετώπισε στα ίσα τα θηρία!

Ο αποκλεισμός ήταν πικρός για τον Παναθηναϊκό, όμως, το ταξίδι αφήνει μια γλύκα.

Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τους Χατζη… Μπουζούκηδες στον Παναθηναϊκό.

Το στάτους του συλλόγου είχε πέσει στα τάρταρα, ώσπου ήρθε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βάλει τον Παναθηναϊκό ξανά στη διαδικασία του πρωταθλητισμού και να τον κάνει απλά… Panathinaikos στην Ευρώπη.

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας γέμισε δύο φορές (!) τη φετινή χρονιά κι αν δεν συνέβαινε αυτή η ανωμαλία, το Τριφύλλι θα είχε στο πλευρό του, και σε δύο ακόμη τουλάχιστον αναμετρήσεις, το αστρονομικό νούμερο (για τους… άλλους) των 65.000 φιλάθλων.

Μετά από χρόνια αποχής, ίσως, και για πρώτη φορά μετά την πολυμετοχικότητα, ο Παναθηναϊκός έδειξε καλό (όχι… τέλειο) πρόσωπο στην Ευρώπη και ήταν ανταγωνιστικός σε ΚΑΘΕ παιχνίδι.

Απέκλεισε τη Ντνίπρο και τη ΜΑΡΣΕΙΓ (την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ που συνάντησε φέτος – και φάνηκε στα παιχνίδια και με την ΑΕΚ), στις λεπτομέρειες δεν πήγε στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπράγκα και στο Europa League έριξε 4 γκολ στη Βιγιαρεάλ, δεν του «έκατσαν» τα παιχνίδια με Ρεν και Χάιφα, όμως, και πάλι έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους του.

Η Ρεν προέρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα και φάνηκε πόσο δυνατή ομάδα ήταν. Στις καθυστερήσεις της ακυρώθηκε γκολ πρωτιάς κόντρα στη Βιγιαρεάλ στην 6η αγωνιστική, οπότε, στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών δεν τερμάτισε πρώτη. Η Χάιφα την περασμένη χρονιά έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως, όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που έκανε restart σαν σύλλογος (μετά τη χρεωκοπία) και δεν είχε την εμπειρία στο σύνολό του εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός ανέβασε σε αξία το ρόστερ του. Ο Ιωαννίδης κάποια στιγμή θα φέρει την πώληση ρεκόρ στο σύλλογο, αφού στο βιογραφικό του, κύριοι, έγραψε 5 γκολ σε 6 αγώνα στο UEFA Europa League. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη με τέτοια νούμερα, το γαμ.. είναι πως θα είχε κι άλλα παιχνίδια για να εξελιχθεί και να γεμίσει περαιτέρω την κασέτα του με τα highlights στο υψηλό επίπεδο.

Το ταξίδι αφήνει μια γλυκιά γεύση για τους πράσινους και ο καπετάνιος Γιοβάνοβιτς κοιτάζει ήδη την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παλέψει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα κόντρα στις αντιξοότητες που δεδομένα θα συναντήσει. Μόνο έτσι θα έχει εξέλιξη το πρότζεκτ του, με την παρουσία του ξανά στα προκριματικά του Champions League.

Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που τα έβαλαν με δυνατές ομάδες, να θεωρούνται «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ» και ο Ολυμπιακός με την Τόπολα και ο ΠΑΟΚ στο Conference League να θεωρούνται «ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ». Οι δύο τελευταίες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία τους στην επόμενη φάση να δείξουν, αν μπορούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και να φέρουν την Ελλάδα σε μια επιθυμητή θέση φέτος στη βαθμολογία της UEFA.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News