Η διαιτησία απέκλεισε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό από την Ευρώπη!

Η διαιτησία απέκλεισε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό από την Ευρώπη!

Πολλοί φίλαθλοι έχουν τα παράπονά τους για την ομάδα του Παναθηναϊκού, όμως, κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει και το θέμα της διαιτησίας.

Οι διαιτητές δεν έκοψαν το καρπούζι στη μέση στους περισσότερους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Ειδικά, στους αγώνες που κρίνονται τα… εκατομμύρια το Τριφύλλι έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται.

Το… κακό ξεκίνησε στην επιστροφή του Panathinaikos στην Ευρώπη τη σεζόν 2022-2023, όταν οι διαιτητές «απέκλεισαν» με το έτσι… θέλω την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στους αγώνες με τη Σλάβια Πράγας.

Στον φετινό αγώνα των πολλών εκατομμυρίων με τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ στο VAR δεν είδαν το πεντακάθαρο πάτημα-πέναλτι στον Μαντσίνι (με το σκορ στο 0-0).

Στους ομίλους, έγινε λόγος στο σάιτ και πριν από τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, πως οι συνθήκες δεν ευνοούν τον Παναθηναϊκό. Οι «πιστολιές» από τη διαιτησία ήταν αρκετές και προστέθηκε και το κερασάκι με τους Ισραηλίτες.

Με 50-50 διαιτησία ο Παναθηναϊκός πιθανότατα, να είχε +3 βαθμούς παραπάνω συνολικά στους 6 αγώνες (και ένα λιγότερο η Μακάμπι) και να μη γινόταν λόγος περί… 3ης και 4ης θέσης την τελευταία αγωνιστική.

Με λίγα λόγια οι διαιτητές έκαναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το έργο τους και «τελείωσαν» τον Παναθηναϊκό από την Ευρώπη!

Βγαίνει κι άλλο ένα συμπέρασμα από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ στην Ευρώπη τιμωρείται με κόκκινες και πέναλτι, κάτι που δε συνέβη… τόσο συχνά στην Ελλάδα!

Οι φάσεις που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη:

2022-2023:

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0 (άδικη αποβολή Παλάσιος)

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1 (πέναλτι και αποβολή στον Μάντους) 

2023-2024:

Πλέι οφ Champions League: Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1 (δεν δόθηκε πέναλτι στον Μαντσίνι)

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0 (δεν δόθηκε πέναλτι στον Σπόραρ)

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2 (δεν δόθηκε πέναλτι στον Βαγιαννίδη – οριακό και σε μια τρικλοποδιά στον Ιωαννίδη)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2 (υπάρχει φάουλ στον Μαντσίνι (φωτό) και… οφσάιντ στο γκολ του Τσερί – στο όριο της κόκκινης κάρτας ο Σούντγκρεν, αντικαταστάθηκε στο 45′)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News