Χελάκης: «Ο Παναθηναϊκός άνοιξε ένα λάκκο κι έπεσε μέσα»

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Ο Γιώργος Χελάκης σχολίασε μέσω της εφημερίδας «Sportday» τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για την 6η αγωνιστική του Europa League.

Ο Γιώργος Χελάκης αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Sportday» για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο γνωστός δημοσιογράφος θεωρεί πως οι πράσινοι άνοιξαν μόνοι τους έναν λάκκο κι έπεσαν μέσα με αποτέλεσμα να πληρώσουν και τις όποιες συνέπειες επιφέρει μια τέτοια πράξη που δεν είναι άλλες από τον αποκλεισμό.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε ένα λάκκο κι έπεσε μέσα. Έχασε την πρόκριση μέσα απ’ τα χέρια του διότι πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο στα… σκουπίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο, που ξύπνησε απ’ τον αγωνιστικό λήθαργο, έχασε ευκαιρίες αλλά είδε και την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε σχετικά με τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά μάλλον έτσι συσκοτίζουμε την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος του αναμενόμενου, νευρικός κι ασύνδετος, επιρρεπής ακόμα και σε λάθη χωρίς πίεση. Προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο να βρει ρυθμό και να επιβάλει το παιχνίδι του απέναντι στη Μακάμπι, αλλά δεν τα κατάφερνε. Οι Ισραηλινοί στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση, σκόραραν και στη συνέχεια απειλήθηκαν μόλις μία φορά με μία φαντεζί ενέργεια του Ιωαννίδη.

Η άμυνά τους “φώναζε” από μακριά ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και η αδυναμία της να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά εμπόδιζε τους “πράσινους” στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Η πίεση που ασκήθηκε στο τέλος δεν ήταν ικανή να φέρει την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός τελείως άδοξα μένει εκτός Ευρώπης. Βασικοί του παίκτες όπως ο Μπερνάρντ, ήταν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Ο Ιωαννίδης το πάλεψε, αλλά ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του εμφάνισε έλλειψη ομαδικότητας. Ο Βαγιαννίδης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν είναι δυνατόν να παίρνεις προκρίσεις με καλύτερο παίκτη τον δεξιό σου μπακ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News