Παναθηναϊκός: Οι μεγάλες ομάδες παίζουν μονάχα για τη νίκη

Παναθηναϊκός: Οι 8+ υποψήφιοι αντίπαλοι για το Conference League

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ερχόμενη Πέμπτη (14/12, 19:45) τη Μακάμπι Χάιφα σ’ ένα παιχνίδι που θέλει δύο αποτελέσματα, για να περάσει στην επόμενη φάση του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με την Μακάμπι Χάιφα στην κατάμεστη Λεωφόρο την ερχόμενη Πέμπτη, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Conference League.

Οι πράσινοι μπορούν μέσω της τρίτης θέσης στο Europa League να προκριθούν στους «16» του Conference League και να συνεχίσουν στην Ευρώπη και τον ερχόμενο χειμώνα.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει το Τριφύλλι να πάρει είτε τη νίκη είτε την ισοπαλία, καθώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +2 από την τελευταία του ομίλου Μακάμπι Χάιφα.

Μπορεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πηγαίνει για δύο αποτελέσματα πρακτικά, αλλά ουσιαστικά θα κοιτάξει να πάρει μόνο τη νίκη, η οποία θα του δώσει και περισσότερα λεφτά από την ισοπαλία, αλλά θα επιβεβαιώσει και την ανωτερότητά του σαν ομάδα.

Γενικότερα οι μεγάλες ομάδες στοχεύουν πάντα στη νίκη κι όχι στην ισοπαλία. Προφανώς ο Παναθηναϊκός θα είναι προσεκτικός, όμως στο μυαλό του θα έχει το γκολ κι όχι να ελέγξει το ρυθμό, ώστε να περάσει ο χρόνος και να διατηρήσει το 0-0 για παράδειγμα.

Η Μακάμπι Χάιφα σε κάθε περίπτωση θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι μια επικίνδυνη ομάδα, όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί σ’ αυτό το «do or die» παιχνίδι να πάρει αυτό που θέλει και να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη και το χειμώνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News