Παναθηναϊκός: Εξασφαλίζει μίνιμουμ 11 εκατ. ευρώ!

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 5-0: Τα highlights από την πεντάρα στην Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός αν τερματίσει τρίτος στον όμιλο του Europa League, τότε θα καταφέρει να διασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο οικονομικό ποσό που μπορεί να αυξηθεί.

Ο Παναθηναϊκός έχει σαν στόχο να συνεχίσει και το χειμώνα του 2024 στην Ευρώπη, καθώς η πρόκριση στους «16» του UEFA Conference League περνάει από το χέρι του.

Με ισοπαλία ή νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, οι πράσινοι θα τερματίσουν τρίτοι, θα συνεχίσουν και το χειμώνα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και θα βάλουν σημαντικά χρήματα στα ταμεία τους.

Πιο αναλυτικά το ποσό που θα εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός σε ενδεχόμενη πρόκριση θα είναι μίνιμουμ 11 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά οι πράσινοι έχουν λάβει 5 εκατ. ευρώ απ’ το μπόνους παρουσίας στα playoffs του Champions League, 3.630.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στον όμιλο του Europa League, ενώ και 840.000 ευρώ από τη συγκομιδή βαθμών του που έχει για την ώρα.

Σε περίπτωση νίκης κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα θα λάβει επιπλέον 630.000 ευρώ ή 210.000 ευρώ αν φέρει ισοπαλία.

Επιπλέον στα ταμεία της ομάδας έχουν μπει άλλες 660.000 ευρώ από το 30% του ελληνικού market pool στο Europa League και το coefficient ranking.

Τέλος, αν η ομάδα προκριθεί στους «16» του UEFA Conference League τότε θα εισπράξει κι άλλες 300.000 ευρώ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News