ΕΠΟ: «Να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση, να δώσει εγγυήσεις η Λίγκα - Στηρίζουμε την απόφαση των διαιτητών για αποχή»

ΕΠΟ

Ξεκάθαρη ήταν η ΕΠΟ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφορικά με όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ μετά τα γεγονότα που έγιναν στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» για την 13η αγωνιστική της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στο Βόλο, αλλά και τις απειλές προς τον διαιτητή του αγώνα, εξέδωσε μια σκληρή και ξεκάθαρη ανακοίνωση.

Ουσιαστικά η ανώτατη αρχή ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει ανάλογα μέτρα, την Λίγκα να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενώ τέλος στηρίζει απόλυτα την απόφαση των διαιτητών για αποχή από την 14η αγωνιστική της Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αρχική συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ και αντιπροσωπεία των διεθνών διαιτητών και βοηθών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης λόγω της απουσίας των περισσότερων εκτός Αθηνών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

Μετά τα όσα συζητήθηκαν, από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται ότι η Ομοσπονδία στηρίζει απόλυτα τους διαιτητές στην απόφασή τους για αποχή και κατανοεί πλήρως τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών.

Η ΕΠΟ καλεί επίσης τη Super League 1 να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Έλληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους.

Τα μέτρα τα οποία η ίδια η ΕΠΟ θα λάβει για την προστασία των διαιτητών θα ανακοινωθούν μετά από συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12 και ώρα 12:00 με την ενεργό συμμετοχή αντιπροσωπείας των διαιτητών.



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News