Παναθηναϊκός: Επιθετικός πλουραλισμός σε όλο του το... μεγαλείο!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος κι όντας πιο βελτιωμένος από πέρυσι σ’ όλα τα νούμερά του.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League όντας πρώτος με 31 βαθμούς κι έχοντας καλύτερα νούμερα στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες σε σχέση με πέρυσι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι φανερό πως προχώρησε σε αλλαγή φιλοσοφίας της φετινής ομάδας, καθώς την έκανε πιο επιθετική, πιο απρόβλεπτη και πιο δημιουργική.

Οι πράσινοι έχοντας πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με πέρυσι και παράλληλα περισσότερες επιλογές στο να δημιουργήσουν φάσεις, μπορούν ν’ απειλήσουν είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα τις αντίπαλες άμυνες και να τις δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την περασμένη χρονιά, στο τέλος του πρώτου γύρου είναι σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες πιο πάνω σε αριθμούς απ’ ότι την περασμένη σεζόν που και πάλι διεκδίκησε το πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά συγκριτικά με πέρυσι οι πράσινοι έχουν λιγότερους βαθμούς, όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, ενώ παράλληλα διαθέτουν πιο ευάλωτη άμυνα.

Κάτι που είναι απόλυτα λογικό και μεταφράζεται με δύο τρόπους. Αρχικά λόγω των πολλών προβλημάτων στα στόπερ και δεύτερον λόγω του ότι ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, οπότε ήταν λογικό πως θα έδινε εκείνη χώρους στα μετόπισθεν.



Δεδομένα, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή, κάτι θα δώσεις και κάτι θα πάρεις κι έως τώρα ο Γιοβάνοβιτς δικαιώνεται γι’ αυτή την επιλογή διότι κατάλαβε πως για να έρθει ο τίτλος θα πρέπει να υπάρχει παραγωγή φάσεων και συνεχής απειλή.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 13 παιχνίδια της Super League χρησιμοποίησε συνολικά 24 παίκτες με τους Βασίλη Ξενόπουλο, Γιώργο Σιδερά, Ένις Τσόκαϊ και Λάζλο Κλέινχέιζλερ να μην έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής.

Απ’ αυτούς τους 24 παίκτες, οι δύο είναι οι τερματοφύλακες, που έχουν αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα δίχτυα έχουν βρει συνολικά οι 14!



Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βρει κάποιο τέρμα μ’ έναν αριθμό που είναι πάνω από τους μισούς παίκτες, ενώ το πρώτο τους γκολ φέτος, πλην των Μπρινιόλι-Λοντίγκιν, ψάχνουν οι Γιάννης Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μπαρτ Σένκεφελντ, Τιν Γεντβάι, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, Ρουμπέν Πέρεθ, Τόνι Βιλένα, Κάρλος Ζέκα.

Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως απ’ αυτούς τους 14 ποδοσφαιριστές οι τρεις (Μάγκνουσον, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς) είναι αμυντικοί, οι τέσσερις (Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς, Μπερνάρ) είναι μέσοι, οι άλλοι τέσσερις (Παλάσιος, Αϊτόρ, Μαντσίνι, Βέρμπιτς) είναι εξτρέμ και τέλος οι τρεις (Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ) είναι σέντερ φορ.

Βέβαια ένα ακόμα στατιστικό που αποδεικνύει το πόσο καλός, παραγωγικά, είναι ο Παναθηναϊκός φέτος έχει να κάνει με το γεγονός, ότι από τους 14 σκόρερς της ομάδας, μόλις οι τέσσερις (Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Αράο) έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ.



Τέλος, πρώτος σκόρερ στον πρώτο γύρο για το Τριφύλλι είναι ο Φώτης Ιωαννίδης με 5 γκολ, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι Αντράζ Σπόραρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος με 4 τέρματα (ο Σλοβένος φορ έχει παίξει 10 παιχνίδια έναντι 12 του Αργεντινού).

Η λίστα με τους πρώτους σκόρερ του Παναθηναϊκού:

Φώτης Ιωαννίδης: 12 ματς, 5 γκολ

Αντράζ Σπόραρ: 10 ματς, 4 γκολ

Σεμπαστιάν Παλάσιος: 12 ματς, 4 γκολ

Μπερνάρ Ντουάρτε: 11 ματς, 3 γκολ

Φίλιπ Τζούρισιτς: 11 ματς, 3 γκολ

 



Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News