Σπάθας: «Δεν δόθηκαν τρία πέναλτι στον Ολυμπιακό - Κανένα πέναλτι ο Ρέτσος!» (vid)

Σπάθας: «Δεν δόθηκαν τρία πέναλτι στον Ολυμπιακό - Κανένα πέναλτι ο Ρέτσος!» (vid)

Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις από το παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός.

Μετά την ανάλυση του Παναγιώτη Βαρούχα στην Αθλητική Κυριακή, ακολούθησε εκείνη του Ηλία Σπάθα στη «Super Μπάλα Live».

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Super Μπάλα Live»:

«Η διαιτησία βρισκόταν σε τρικυμία στο Βόλο. Είχαμε μια πάρα πολύ κακή εικόνα. Εγώ είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΟ θα συνεχίσει την πολιτική και να μην ανακοινώνει βαθμολογίες, να τους έχει όλους στο σκοτάδι. Θα θέλαμε να μάθουμε τι είπε ο διαιτητής Παπαπέτρου. 

Υπάρχει πτώση ποδοσφαιριστή του Ρέτσου. Ο διαιτητής Γκορτσίλας ενημερώνει να κάνει ανασκόπηση ο Παπαπέτρου, βλέπει επιλεκτικά. Αντικανονική ενέργεια στο πρόσωπο του Ρέτσου. Είναι φάουλ στον Ρέτσο, δεν το συζητάμε. Έπρεπε ο διαιτητής να δώσει επιθετικό φάουλ.

Στο 22ο λεπτό, έχουμε πτώση ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (σ.σ Ελ Κααμπί). Ο αμυντικός του Βόλου τον γκρεμίζει. Δεν έχει πιθανότητα να παίξει τη μπάλα. Εδώ έχουμε την επιλεκτική χρήση του VAR, του Γκορτσίλα. Ήταν πέναλτι για τον Ολυμπιακό.

Σε άριστη θέση ο Παπαπέτρου, έχουμε μια άστοχη έξοδο τερματοφύλακα. Βρήκε στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνεται πέναλτι. Δεν υπάρχει καμία επαφή με τη μπάλα. Υπάρχει ανατροπή. Ο διαιτητής από το VAR οδηγεί τον Παπαπέτρου στο μόνιτορ. Έχουμε σωστή απόφαση.

Έχουμε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Βόλου (σ.σ Μύγα). Ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση, είναι ξεκάθαρο το φάουλ. Ο Φορτούνης δεν εξέλιξε μια υποσχόμενη επίθεση, εύκολη η απόφαση από τον διαιτητή.

Ο παίκτης του Βόλου έχει το χέρι απλωμένο ψηλά. Η μπάλα βρίσκει το χέρι, εδώ είναι ξεκάθαρο. Την ίδια εικόνα μπορεί να μην έχει ο διαιτητής, την έχει ο VAR. Θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας να δούμε τι ειπώθηκε μεταξύ των διαιτητών στη συγκεκριμένη φάση.

Εδώ ο Μασούρας καλύπτεται, μπήκαν οι γραμμές στο VAR , σχεδόν εφάπτονται. Δεν είναι εκτεθειμένος. Σίγουρα υπάρχει αμφιβολία αν μπήκαν σωστά οι γραμμές. Η μπάλα πάει αρκετά δεξιά , είναι ξεκάθαρος κάτοχος ο Μασούρας. 

Πάμε να δούμε άλλη μια περίπτωση. Δεν έχουμε καταφέρει πώς ενήργησε ο διαιτητής. Υπάρχει ξεκάθαρο τράβηγμα στον Ιμπόρα. Είναι ξεκάθαρο. Είναι αντιληπτό, δεν το συζητάμε από τη δυνατότητα της κάμερας. Θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για την ομάδα του Ολυμπιακού. 

Το γκολ του Ελ Κααμπί ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Εδώ είναι πιο ξεκάθαρο. Καμία σχέση με την προηγούμενη περίπτωση.

Όλα τα λάθη έγιναν προς τη μία ομάδα, εις βάρος του Ολυμπιακού. Αξιοπερίεργο. Είχαμε λάθη μόνο προς την ομάδα του Ολυμπιακού.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News