Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός! (vids)

Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός! (vids)

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός «τελείωσε» με συνοπτικές διαδικασίες (4-0) τον ΟΦΗ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη (2 γκολ, 1 ασίστ, 1 κερδισμένο πέναλτι). Επέστρεψε στα γκολ ο Αϊτόρ, σκόραρε και ο Παλάσιος.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο, το Τριφύλλι αμύνθηκε σωστά στις πρώτες απόπειρες της ομάδας του Νταμπράουσκας να αντεπιτεθεί.

Από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Παλάσιος έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, η μπάλα δεν βρήκε σε χέρι αμυνόμενου των Κρητικών και μετέπειτα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ. Από γλυκιά σέντρα του Βιλένα ο Αράο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Μπάουμαν.

Στο 27′ ένα δυνατό σουτ του Βιλένα εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 34′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωαννίδη με τον Έλληνα σέντερ φορ να είναι και ο ίδιος που δέχτηκε την παράβαση στιγμές νωρίτερα από τον Πασαλίδη. Ο Τζήλος έδειξε αμέσως την παράβαση και το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.

Στις καθυστερήσεις απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ έφυγε ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο με 75% κατοχή στη μπάλα και 10-2 τελικές προσπάθειες.

Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Λουίς Φελίπε, όμως, ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα. Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το παιχνίδι στο 62′ και στο 69′ με τα εξτρέμ να «χτυπούν» υποδειγματικά την άμυνα του ΟΦΗ.

Ο Αϊτόρ πέτυχε το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτο σε κανονική ροή αγώνα), με απίθανη κοφτή ντρίμπλα με το αριστερό και εκτέλεση με το δεξί. Λίγο αργότερα, ο Ιωαννίδης έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσιος, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 3-0 στη Λεωφόρο. Μπερνάρ και Μαντσίνι πέρασαν στο γήπεδο στις θέσεις των Τζούρισιτς και Αϊτόρ.

Χουάνκαρ, Ζέκα και Βέρμπιτς αποτέλεσαν τις άλλες τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς. Νωρίτερα ο Βιλένα άγγιξε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα με «κεραυνό» που εξουδετέρωσε ο Μπάουμαν, σε δεύτερο χρόνο το τελείωμα του Παλάσιος βρήκε στα σώματα. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κοντινό τελείωμα του Ιωαννίδη.

Το «κερασάκι» για happy end πρόσθεσε ο Ιωαννίδης με διπλή προσπάθεια σε τετ α τετ με τον Μπάουμαν, σε μια φάση που θύμισε το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού στο Θεράμικα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Θοράρισον, Πασαλίδης, Βούρος, Αμπάντα, Μαρινάκης, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Ντίκο, Φελίπε

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News