Παναθηναϊκός: Τα σενάρια πρόκρισης σε Europa και Conference League

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία του ομίλου του Europa League και αναμένεται από τα αποτελέσματά του να μάθει και την ευρωπαϊκή του μοίρα.

Παναθηναϊκός: Το στοιχείο που κάνει την διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Ισπανία προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ σ’ ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την ευρωπαϊκή πορεία των πράσινων τη φετινή σεζόν.

Το Τριφύλλι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς όντας στο -2 από τη 2η Βιγιαρεάλ, η οποία έχει κι ένα ματς λιγότερο (κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα).

Οι πράσινοι έχουν μαθηματικές ελπίδες τόσο να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League όσο και να συνεχίσουν στο Conference League.

Europa League

Αρχικά, για να συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση του Europa League ως πρώτος, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει το 2/2 με Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα κι έπειτα να περιμένει ήττα της Ρεν τόσο από τους Ισραηλινούς, όσο και από τους Ισπανούς.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν κάνει το 2/2 το Τριφύλλι ή η Ρεν πάρει έναν πόντο, τότε η πρώτη θέση θα χαθεί και μαθηματικά.

Για να τερματίσει στη 2η θέση αυτό που χρειάζεται στην ουσία ο Παναθηναϊκός είναι να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με το απόλυτο (2/2) αλλά και αν η Βιγιαρεάλ δεν κερδίσει ένα από τα δυο ματς που θα έχει ακόμη.

Τέλος, ακόμα και με ήττα από τη Βιγιαρεάλ, οι πράσινοι βγαίνου δεύτεροι αν η ισπανική ομάδα χάσει ή έρθει ισοπαλία σε ένα από τα άλλα δυο ματς με Ρεν και Χάιφα, και τέλος, κερδίσει στη Λεωφόρο τη Μακάμπι.

Conference League

Η τρίτη θέση είναι αυτή που εξασφαλίζει το Conference League σε όποια ομάδα την κατακτήσει. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει τρίτος αν δε χάσει από την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο την 6η αγωνιστική.

Τέλος, να σημειωθεί πως αν η ομάδα του Ισραήλ κάνει το 2/2 ματς με Ρεν και Βιγιαρεάλ, τότε το «τριφύλλι» θα θέλει οπωσδήποτε βαθμό ή νίκη με τους Ισπανούς και απαραίτητα νίκη στο φινάλε των γκρουπ.

Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου:

Παναθηναϊκός: Τα σενάρια πρόκρισης σε Europa και Conference League

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr