Καστιγέχο: «Ο Μαρθελίνο με βοήθησε αλλά με έστειλε και στον ψυχολόγο»

Ο Μαρθελίνο ξανά στον δρόμο του Παναθηναϊκού;

Για την εμπειρία του με προπονητή τον Μαρθελίνο μίλησε ο Σάμουελ Καστιγέχο, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε και μια ενδιαφέρουσα ιστοριά.

Ο Σάμουελ Καστιγέχο, ο οποίος στο παρελθόν είχε παίξει στη Βιγιαρεάλ, αποκάλυψε ορισμένα πράγματα για τη συνεργασία που είχε με τον Μαρθελίνο Γκαρσία Τοράλ.

Να θυμίσουμε πως οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί στα «Κίτρινα Υποβρύχια» για μια σεζόν (2015-16), καθώς έπειτα ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από το σύλλογο.

Για την εμπειρία του, λοιπόν, με τον Μαρθελίνο μίλησε ο Καστιγέχο, ο οποίος αποκάλυψε πως μπορεί να τον βοήθησε σαν άνθρωπο και ποδοσφαιριστή, όμως τον είχε στείλει στον ψυχολόγο εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που του έβαζε και δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μια τρομερή σεζόν. Η πρώτη χρονιά που φεύγεις από το σπίτι, αποκτάς νέα παρέα, είσαι σε νέα πόλη και γνωρίζεις ανθρώπους που δεν ξέρεις τους χαρακτήρες τους. Πήγα στη Βιγιαρεάλ, με καλό όνομα από τον Χάβι Γκαρθία, σε έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο, τον Μαρθελίνο, ο οποίος σε πιέζει αρκετά, σου φωνάζει, είναι ένας προπονητής αρκετά τελειομανής, όντας όλη την ώρα από πάνω σου στην προπόνηση. 

Περνώντας τα χρόνια αυτό το εκτιμάς. Συνειδητοποιείς ότι σε έκανε να ωριμάσεις αρκετά, με έκανε πιο ώριμο ως παίκτη, ως άνθρωπο. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, επειδή τα αποτελέσματα και το παιχνίδια του το λένε.

Έζησα μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τη ψυχολογική μου κατάσταση, επειδή σε πιέζει αρκετά και εκείνη την περίοδο δεν είχα τη δύναμη και τον χαρακτήρα να το χειριστώ.

Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω, πόσο μάλλον να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αλλά όπως έχω ήδη πει, ο Μαρθελίνο με βοήθησε αρκετά στην καριέρα μου. Εκτός από τη βοήθεια που πήρα από την οικογένειά μου, είχα και εξωτερική βοήθεια, γιατί δεν ένιωθα αρκετά δυνατός για να το χειριστώ όλο αυτό, αλλά  με έκανε να ωριμάσω».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News