Άρης - Παναθηναϊκός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Άρης - Παναθηναϊκός 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Το παιχνίδι είναι πανεύκολο να το «διαβάσει» κανείς. Ο Παναθηναϊκός ήταν (πολύ) ανώτερος από τον Άρη μέχρι το 43′. Ο Ιωαννίδης είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ και φανέρωσε πάλι τη μεγάλη του αδυναμία στην τελική προσπάθεια.

Η απροσεξία του Μπρινιόλι διατάραξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, κόστισε – κυρίως – ψυχολογικά στο Τριφύλλι αυτό το φτηνό γκολ που δέχτηκε από τον Μορόν και στο β’ μέρος οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν… άδειοι στο γήπεδο.

Δεν απέδωσε το πλάνο του Γιοβάνοβιτς με δύο σέντερ φορ (Σπόραρ, Ιωαννίδη) σε ένα σημείο του παιχνιδιού όπου ο Άρης συσπειρώθηκε ακόμη περισσότερο στη δική του περιοχή και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (2/10): Αν και έκανε τρεις καλές αποκρούσεις στο παιχνίδι, η μεγάλη γκάφα στο 43′ ήταν εξοντωτική για την ομάδα του. Ίσως, είναι μια καλή στιγμή για τον Λοντίγκιν να πάρει συμμετοχές σε αυτό το σημείο της χρονιάς στα απαιτητικά παιχνίδια και ο Μπρινιόλι να βρει ρυθμό μέσα από τα πιο βατά.

Γιάννης Κώτσιρας (5/10): Ο έμπειρος μπακ υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος που δεν στοίχισε τελικά στο Τριφύλλι λίγο πριν τη φάση του 43′. Δεν κατάφερε να βρει «τρύπα» στην άμυνα του Άρη, παρόλα αυτά, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας.

Τιν Γέντβαι (6/10): Δεν ήταν αρνητικός στην άμυνα του Παναθηναϊκού, του παρουσιάστηκαν δύο καλές στιγμές για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Μπαρτ Σένκεφελντ (7/10): Παρομοίως και ο Σένκεφελντ είχε θετική παρουσία στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, εκτέθηκε από τους συμπαίκτες του στη φάση του 2-0 ο Ολλανδός στόπερ.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (6/10): Επιχείρησε κάποιες καλές σέντρες, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τους επιθετικούς της ομάδας. Παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια ο Σέρβος μπακ κρατάει σταθερή την απόδοσή του.

Αράο (7,5/10): Ο Βραζιλιάνος μέσος ξεχώρισε στο χώρο της μεσαίας γραμμής για τον Παναθηναϊκό.

Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (6/10): Ο Σλοβένος ανταπεξήλθε στην αποστολή του στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο «έπεσε» έχοντας μικρά ξεσπάσματα. Σε ένα από αυτά, στο 60′ δοκίμασε ένα ωραίο σουτ που θα μπορούσε να φέρει την ισοφάριση για τους «πράσινους».

Ντάνιελ Μαντσίνι (5/10): Δεν κατάφερε να διακριθεί απέναντι στην «πρώην» ομάδα του.

Μπερνάρ Ντουάρτε (8/10): Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης». Ο Βραζιλιάνος πάλεψε με πάθος, έβγαλε ψυχή, είχε άριστες συνεργασίες, μοίρασε τη μπάλα και λίγο έλειψε να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Μπένιαμιν Βέρμπιτς (7/10): Ο Βέρμπιτς είχε καλή απόδοση και η αλλαγή με τον Τζούρισιτς μάλλον, ήταν λανθασμένη. Ο Σλοβένος δημιούργησε έτοιμο γκολ στον Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε την απαιτούμενη επιθετικότητα στις παρεμβάσεις, δικαίως διαμαρτυρήθηκε για μια κάρτα στο πάτημα του Ζουλ.

Φώτης Ιωαννίδης (4/10): «Προσγείωση» με τον Ιωαννίδη. Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν περισσότερα. Ο Έλληνας φορ έχει κάνει άλματα προόδου, αλλά υστερεί στην τελική προσπάθεια. Φάση σαν την πρώτη που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι είναι υποχρέωση για ένα σέντερ φορ να την «τελειώσει».

Φιλίπ Τζούρισιτς (3/10): Φέρει σοβαρή ευθύνη στη φάση του 2-0, δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι.

Αντράζ Σπόραρ (4/10): Μπήκε καθυστερημένα στο γήπεδο στο 2-0 και απλά δεν γινόταν να ρίξει… τρίποντο!

Γιώργος Βαγιαννίδης (4/10): Δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του Παναθηναϊκού η είσοδός του στο παιχνίδι.

Ρούμπεν Πέρεθ (-): Μπήκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν μπορεί να κριθεί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr