Ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα με... Φωτάρα κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία! (vids)

Σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά με θέαμα και τέσσερις απίστευτες γκολάρες η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε τον κύκλο των παιχνιδιών στα προκριματικά του Euro με ψηλά το κεφάλι (2-2). Μπακασέτας και Ιωαννίδης τα γκολ της «γαλανόλευκης», Κόλο Μουανί και Φοφανά των τρικολόρ.

Ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα με... Φωτάρα κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία! (vids)

Μόνο αποκρουστικό στο μάτι δεν ήταν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία λόγω της έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και τέσσερα γκολ στο φιλοθεάμων κοινό της OPAP Arena σε μια ποδοσφαιρική γιορτή.

Ο Βλαχοδήμος ήταν εκείνος που κράτησε για 43 λεπτά την Ελλάδα με μηδέν παθητικό σταματώντας τις προσπάθειες των Γκριζμάν και Ντεμπελέ.

Ο Κόλο Μουανί έβαλε ένα πολύ δύσκολο γκολ από απίστευτα δύσκολη θέση με τον Βλαχοδήμο να μην προλαβαίνει να σηκωθεί και να προστατέψει το πάνω μέρος της κλειστής του γωνίας.

Στο β’ μέρος η Εθνική εμφανίστηκε αποφασισμένη να σκοράρει αρχικά κόντρα στους Γάλλους και τελικά τα κατάφερε δύο φορές μέσα σε ένα μαγικό πεντάλεπτο (56-61′). Ο Μπακασέτας με ένα εκπληκτικό βολέ από φάση που δημιουργήθηκε από κοφτή ντρίμπλα του Ιωαννίδη, ισοφάρισε σε 1-1 στο παιχνίδι.

Πέντε λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική με ψύχραιμο κοντινό πλασέ από εκπληκτική προσπάθεια του Γιαννούλη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού συνέχισε την παράδοση κόντρα σε Γάλλους είτε σε επίπεδο συλλογικό, είτε σε εθνικό πλέον.

Ο Φοφανά είπε την τελευταία λέξη στο παιχνίδι με άπιαστο μακρινό σουτ υπό την πίεση του Ρέτσου.

Στις καθυστερήσεις ο Εμπαπέ με βολίδα τράνταξε το δοκάρι της εστίας της Ελλάδας, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε και διπλό δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr