Παναθηναϊκός: Στο Ισραήλ χωρίς λάθη και με ένα... όνειρο τρελό!

Παναθηναϊκός: Το «μήνυμα» του Γερεμέγεφ ακούστηκε δυνατά!

Ενόψει Ισραήλ: Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις διακρίσεις στο πιο υψηλό επίπεδο, είναι απαραίτητο να έχεις προπονητή που να διαθέτει ικανότητα να χτίσει από την άμυνα τη φιλοσοφία της ομάδας.

Όταν μιλάμε για άμυνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αναφερόμαστε μόνο στο πώς λειτουργεί μία ομάδα όταν ο αντίπαλος επιτίθεται, αλλά κυρίως στο πώς αλληλοκαλύπτεται.

Πλέον, όλες οι ομάδες πιέζουν ψηλά και όσο ανεβαίνει το επίπεδο αυτή η πίεση στην αρχική ανάπτυξη του αντιπάλου είναι ικανή να σε ταπεινώσει αν ο τελευταίος με 2-3 προωθητικές μπαλιές βρει την οπισθοφυλακή σου ανοχύρωτη.

Με την Μαρσέιγ και την Βιγιαρεάλ η τακτική σου πήρε άριστα, όχι όμως στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που αν κι έχουν χειρότερο υλικό από Γάλλους/Ισπανούς σου έβαλαν δύσκολα.

Να είναι το αυξημένο κίνητρο των ευρωπαϊκών αγώνων που σε κάνει να είσαι πιο προσεκτικός;

Πάντως, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να θέσει βάσεις πρόκρισης από την 2η κιόλας αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, οφείλει να κάνει μια ακόμα νίκη μακριά από την Αθήνα, μιμούμενος τον εαυτό του στο ματς με τη Ντίνπρο, κρατούμενος τους Ισραηλίτες μακριά από τον Μπρινιόλι. Μπροστά, φάσεις θα βρει, λογικά γκολ θα σκοράρει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News