Παναθηναϊκός: Oριστικά τέλος το ΟΑΚΑ μετά από νέα δήλωση

«Θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει το Στάδιο». Η συγκεκριμένη ατάκα βάζει τέλος σε κάθε σενάριο για να παίξε τα επόμενα δύο εντός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός.

Έκλεισε το ΟΑΚΑ λόγω στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ η σχετική μελέτη υποδεικνύει σημαντικά προβλήματα στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα.

Από σύμβολο ανάκαμψης της Ελλάδας του 2004 το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε μνημείο εγκατάλειψης, καθώς επί 20 χρόνια δεν έγιναν εργασίες συντήρησης και επισκευής, αλλά ούτε και οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Όλο αυτό το διάστημα, μόνο μια φορά, το 2018, υπήρξε έλεγχος για τη στατικότητα του άνω διαζώματος ύστερα από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τον αγώνα ΑΕΚ-Μπαγερν για το Champions League.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η έκθεση επισημαίνει ότι η υπολογιστική ανεπάρκεια δεν σχετίζεται με κακοτεχνίες και ανεπαρκείς συνδέσεις στη φάση της κατασκευής, αλλά στην ιδεατή δομική κατάσταση που είχε το Στέγαστρο μετά την ολοκλήρωσή του.

Δηλαδή το πρόβλημα εντοπίζεται από την πρώτη ημέρα που παραδόθηκε, αλλά επιδεινώθηκε από την ύπαρξη σημαντικών αστοχιών συνδέσεων, όπως ρωγμές σε συγκολλήσεις.

«Θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει το Στάδιο»

«Το στέγαστρο έχει πολλά προβλήματα τα οποία είναι εμφανή, όπως οι σκουριές και τα μπουλόνια που έχουν χαλαρώσει, και άλλα που έχουν κοπεί, και προέκυψαν λόγω της κακής συντήρησης αλλά υπάρχουν και αφανή σημεία, τα οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνα, και χρειάζονται ενδελεχή έρευνα για την έκταση και την επικινδυνότητά τους», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών του ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης.

Πρόσθεσε ότι το στέγαστρο έχει μόνιμη ταλάντωση η οποία δημιουργεί κόπωση του υλικού, κι εκτίμησε πως θα αργήσει να ξαναλειτουργήσει το στάδιο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr