Ο Ιβάν έχει αυτό που δεν είχαν όλοι οι άλλοι μαζί

Γιοβάνοβιτς: Η κίνηση «ματ» που «τελείωσε» τη Βιγιαρεάλ

Υπάρχουν σκληροί προπονητές που οι παίκτες τους φοβούνται. Ο Τεν Κάτε π.χ. ήταν σκληρός τύπος κι οι παίκτες του σκέφτονταν πως θα τους υποδεχθεί στην πρώτη προπόνηση μετά από κάποια γκέλα.

Υπάρχουν ακριβοδίκαιοι, που δεν αποδέχονται καμία νεανική τρέλα: ο Μαρίνος Ουζουνίδης π.χ. το 2017 με το που πρωτοαντίκρυσε στην Παιανία τον Τάσο Χατζηγιοβάνη με πλατινέ (!) μαλλί δεν το διασκέδασε καθόλου.

Υπάρχουν τύποι που δε μοιράζουν μπράβο, όπως π.χ. ο Ίβιτσα Όσιμ παλιότερα. Οι παίκτες όλους αυτούς μπορεί να μην τους αγαπούν, αλλά τους μετράνε όπως τους σκληρούς διοικητές στον στρατό.

Με τον καιρό τους καταλαβαίνουν, κάποιοι τακιμιάζουν και μαζί τους, αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι οι προπονητές θα κερδίσουν τον σεβασμό των παικτών – αυτό είναι το πρώτιστο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί τον πήραν εξ αρχής όλοι με καλό μάτι. Ότι κι αν λένε οι…απέξω κι οι γύρω-γύρω για τον κόουτς, το ζήτημα είναι να τον γουστάρουν οι παίκτες του, με αυτούς θα πολεμήσει και φέτος, αυτούς χρειάζεται να εμπνεύσει και να έχει δίπλα του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News