ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έδειχνε από μακριά πως θα «στράβωνε», ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς έχει εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του να μην τα παρατούν ποτέ. Τέσσερις (!) τραυματισμούς σε μια αναμέτρηση δεν μπορούν να διαχειριστούν πολλές ομάδες, όμως, ο Παναθηναϊκός διέθετε το απαιτούμενο βάθος και ανταπεξήλθε.

Πέρα από το πρώτο γκολ του Παλάσιος μετά από πολλούς μήνες, στα «συν» περιλαμβάνονται οι αποδόσεις των Πάλμερ-Μπράουν και Αράο σε «διπλή» αποστολή.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (9/10): Άψογος ο Ιταλός τερματοφύλακας, κράτησε για δεύτερη φορά το «μηδέν» στην εστία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 58′ έκανε μια τρομερή απόκρουση σε σουτ του Οσόρια.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Ο Ολλανδός επανήλθε πλήρως στην ενεργό δράση και έπιασε εξαιρετική απόδοση μετά το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε στο Κόζιτσε τον περασμένο Ιούλιο.

Πάλμερ-Μπράουν (8/10): Άκρως ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Αμερικανό στόπερ που θα αποτελέσει μια ακόμη αξιόπιστη λύση για την άμυνα. Για αυτό, εξάλλου, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να πληρώσει ένα πακέτο 5,2 εκατ. ευρώ. Άφησε τη θέση του στον Βιλένα στο 72′ σε μια κίνηση τακτικής.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (7/10): Συμμετείχε αρκετά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, δεν έβγαλε κάποια από τις «κοφτερές» του σέντρες. Η πιο αξιόλογη δημιουργική του προσπάθεια σημειώθηκε στο 61′ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Γιώργος Βαγιαννίδης (6/10): Αγωνίστηκε για 35 λεπτά, είχε θετική παρουσία στο γήπεδο, όμως, υπέκυψε τελικά στο πρόβλημα που αντιμετώπισε και αντικαταστάθηκε. Σίγουρα πρόκειται για το σημαντικότερο από τους «πονοκεφάλους» που προέκυψαν για τους πράσινους.

Γιάννης Κώτσιρας (7/10): Αποτέλεσε μια σίγουρη λύση για τον Γιοβάνοβιτς στο απρόοπτο που προέκυψε με τον Βαγιαννίδη. Στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε θέση για σουτ, αλλά η μπάλα δεν πέρασε το «τείχος» των Ηπειρωτών.

Αράο (7,5/10): Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε με μερικά λάθη στο παιχνίδι, στην πορεία προσαρμόστηκε στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα και ανέβασε την απόδοσή του. Στο β’ ημίχρονο μεταβίβασε επιτυχώς τη μπάλα όσες φορές πέρασε από τα πόδια του, ενώ έβγαλε την αποστολή επιτυχώς στο τελευταίο 20λεπτο και από τη θέση του στόπερ. Στις καθυστερήσεις είχε μια καθοριστική απομάκρυνση της μπάλας.

Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (6/10): Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, επιθετικά δεν έκανε τη διαφορά, όμως, έτρεξε αρκετά στο γήπεδο των Ιωαννίνων.

Φιλίπ Τζούρισιτς (5,5/10): Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο ο Τζούρισιτς στο κακό ημίχρονο του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου αντικαταστάθηκε εκτάκτως από το γήπεδο για την είσοδο του Μαντσίνι.

Σεμπαστιάν Παλάσιος (9/10): Ο «Τούκου» ξαναβρίσκει τον εαυτό του την κατάλληλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Προερχόμενος από δύο καλές εμφανίσεις με τη Μπράγκα, ο Αργεντινός πιστοποίησε με γκολ στους «Ζωσιμάδες» το φορμάρισμά του. Την τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στις 6 Μαρτίου σε ένα ματς της Λεωφόρου κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (4/10): Ο Ισπανός δε δείχνει ακόμα, έτοιμος να καθοδηγήσει σε νίκες τον Παναθηναϊκό όντας βασικός. Το περιβάλλον στα Γιάννενα ήταν επικίνδυνο για τον ίδιο, ευτυχώς, δεν έπαθε κάποια σοβαρή ζημιά.

Φώτης Ιωαννίδης (5/10): Με μια τελική αποχώρησε από το παιχνίδι ο Έλληνας φορ στο 73′ σε μια συνολικά φτωχή εμφάνιση.

Μπερνάρ (6/10): Ο Βραζιλιάνος δεν εκμεταλλεύτηκε ορισμένες υποσχόμενες επιθέσεις που πέρασαν από τα πόδια του. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να τον «προστατεύσει» έπειτα από το απαιτητικό παιχνίδι με τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, όμως, ο τραυματισμός του Αϊτόρ τον ανάγκασε να βάλει στο γήπεδο τον πρώην αστέρα της Έβερτον.

Άντραζ Σπόραρ (6/10): Δε χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού αμέσως μετά την είσοδό του, ο Παλάσιος έκανε τη δουλειά. Στις καθυστερήσεις στάθηκε άτυχος καθώς έκανε όμορφη ενέργεια και εκτέλεσε με το αριστερό σε φάση 1 vs 1 αλλά ο Κλέιμαν του είπε «όχι» αποκρούοντας με το αριστερό πόδι.

Τόνι Βιλένα (6/10): Βοήθησε με τη σειρά του και ο Ολλανδός στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε, να έρθει το πρώτο διπλό στο Τριφύλλι.

Ντανιέλ Μαντσίνι (8/10): Ο Αργεντινός έβγαλε τη σέντρα «κλειδί» για το γκολ του Παναθηναϊκού και πήρε προσωπική «ρεβάνς» για τα όσα δεν έκανε με τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr