«Έσβησε» τη Μαρσέιγ των εκατομμυρίων ο ΠΡΕΣΒΗΣ (vids)

«Έσβησε» τη Μαρσέιγ των εκατομμυρίων ο ΠΡΕΣΒΗΣ (vids)

ΣΚΟΡ πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό που «έλιωσε» τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» με σκόρερ τον Μπερνάρ στο 83′ πέτυχαν ΜΕΓΑΛΗ νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο και πάνε στο Βελοντρόμ με ψηλά το κεφάλι για να πάρουν την τεράστια πρόκριση. Χάνει τη ρεβάνς ο Κοντόγκμπια που αποβλήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τη Μαρσέιγ και απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Στο 10ο λεπτό οι «πράσινοι» βρήκαν την πρώτη τους τελική με τον Ρούμπεν Πέρεθ να σουτάρει εκτός περιοχής ψηλά άουτ σε μια φάση που ξεκίνησε από τα δεξιά με τον Βαγιαννίδη και τον Τζούρισιτς.

Ακολούθησαν δύο τελικές με κεφαλιά, μια για κάθε ομάδα. Στο 19′ από εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς η μπάλα έφθασε στον Γέντβαι αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε εστία. Αντίστοιχη κατάληξη είχε και η ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ στο 22′ στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση με τους «πράσινους» να αμύνονται σωστά. Μια εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον από παράβαση πάνω στον Βέρμπιτς πήγε… στράφι , καθώς η μπάλα δεν πέρασε το τείχος των Μασσαλών. Ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά σουτ του Ουνάχι στο 45′ στην πρώτη εντός εστίας φάση της γαλλικής ομάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στη διακοπή για το ημίχρονο. Στο πρώτο τρίλεπτο του β’ μέρους ο Σπόραρ βγήκε στην επίθεση δύο φορές, την πρώτη η φάση σταμάτησε για οφσάιντ, στη δεύτερη τροφοδότησε τον Τζούρισιτς, ο οποίος επιχείρησε ένα κακό σουτ.

Οι Γάλλοι απάντησαν με διπλή ευκαιρία, σε πρώτο χρόνο το σουτ του Ουνάχι δεν πέρασε την άμυνα του Τριφυλλιού, σε δεύτερο ο Κλος με καλύτερες προϋποθέσεις αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 56′ μακρινό σουτ του Βαγιαννίδη πέρασε άουτ.

Μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μαντσίνι έστρωσε στο αριστερό, όμως, δεν κατάφερε να δώσει πορεία στην μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Λόπες. Σε non stop επιθετικό ρυθμό κεφαλιά του Βιλένα μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Ο Κλεϊνχέισλερ πέρασε στη θέση του Βέρμπιτς λίγο πριν το 60′.

Ο Κοντόγκμπια αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του με τη Μαρσέιγ στο 65ο λεπτό (είχε δει κίτρινη κάρτα στα 30” του ματς). Στο 71΄ οι Μπερνάρ και Ιωαννίδης πέρασαν στις θέσεις των Τζούρισιτς και Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός «έκρυψε» την μπάλα και στο 83ο λεπτό πήρε αυτό που άξιζε σε όλο το ματς. Ο Ιωαννίδης έβγαλε τον Μπερνάρ απέναντι από τον Λόπες και εκείνος τον «κεραυνοβόλησε» στη δεξιά του γωνία για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Σπόραρ

Μαρσέιγ (Μαρσελίνιο): Λόπες, Ζιγκό, Λόντι, Μπαλέρντι, Κλος, Κοντογκμπιά, Βερετού, Εντιαγέ, Ουναχί, Σαρ, Ομπαμπεγιάνγκ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News