Γιοβάνοβιτς: «Ποτέ δεν μπήκαμε σε παιχνίδι με τέτοιο σκεπτικό!» - Οι δηλώσεις του Μάγκνουσον (vid)

Οι Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Χόρντουρ Μάγκνουσον μίλησαν για την αυριανή αναμέτρηση με την Ντνίπρο στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Γιοβάνοβιτς: «Ποτέ δεν μπήκαμε σε παιχνίδι με τέτοιο σκεπτικό!» - Οι δηλώσεις του Μάγκνουσον (vid)

Αναλυτικά:

Ο πράσινος τεχνικός ανέφερε: «Κάθε ματς το καλοκαίρι στη φάση των προκριματικών, κρύβει παγίδες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, μεγάλη συγκέντρωση στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε άλλες συνθήκες στη Σλοβακία, άλλες στην Αθήνα.

Χρειαζόταν καλή ανάλυση του πρώτου παιχνιδιού από την πλευρά μας. Είναι ένα από τα παιχνίδια που κάναμε ένα καλό αποτέλεσμα και μια καλή εμφάνιση. Ήμασταν εύστοχοι. Όμως, η Ντνίπρο είναι ποιοτική ομάδα.

Το στυλ παιχνιδιού της είναι παρόμοιο με το δικό μας. Θέλει να κυριαρχεί. Στο πρώτο μέρος είχαμε εμείς τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο αντίπαλός μας ήταν ικανός να κάνει φάσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε τεράστιας σημασίας παιχνίδι μπροστά μας.

Θα γίνει μπροστά στους φιλάθλους μας. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.»

Για το αν η ομάδα είναι πιο ώριμη σε σχέση με πέρσι: «Σαν ομάδα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο πριν από έναν χρόνο. Είμαστε πιο ενισχυμένοι όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας. Είμαστε πιο ”πλούσιοι” για έναν χρόνο βάσει προπονήσεων και των αγώνων του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε με μεγάλη πίεση πέρσι, έτσι, είναι όταν ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός.

Τα πράγματα είναι πιο θετικά σε σχέση με πριν έναν χρόνο. Δεν μπορούμε να είμαστε άνετοι στην σκέψη μας. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, το παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε την πιο καλή εικόνα, ώστε το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα να μας δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση που είναι ο μεγάλος μας στόχος.»

Για το αν θα δείξει η ομάδα διαφορετικό πρόσωπο όσον αφορά την τακτική: «Η ομάδα που εξυπηρετώ από αυτή τη θέση, η σημασία των παιχνιδιών, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πολλές και διαφορετικές σκέψεις όσον αφορά το σκεπτικό μιας ομάδας και οι αλλαγές όσον αφορά τη φιλοσοφία και την τακτική προσήλωση της ομάδας.

Τα παιχνίδια είναι μεγάλης σημασίας, δουλέψαμε και στη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να έχουμε και ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Όχι στο στυλ, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού.

Εκείνο που έχει σημασία για εμάς, να πάμε με το πιο ασφαλές τρόπο παιχνιδιού που ήταν αρκετά αποτελεσματικό για εμάς, τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο σήμερα είναι η διάθεση των παικτών, η διάθεση των ίδιων για την επιτυχία, προκειμένου να φέρει τον Παναθηναϊκό στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.»

Για το επόμενο βήμα στη διοργάνωση: «Θα χαρώ πολύ αν μου κάνετε την ερώτηση αύριο. Εμείς σκεφτόμαστε την Ντνίπρο.»

Για το πλάνο του στο αυριανό παιχνίδι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πω το πώς σκέφτομαι. Η ερώτηση δεν είναι της στιγμής. Δεν είμαστε κολλημένοι σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Προσπαθούμε πάνω στη δουλειά μας να δούμε πως μπορεί να εξελιχθεί. Τα πάντα είναι ανοικτά όσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως ο Σένκεφελντ δεν μπορεί να αγωνιστεί. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, δώστε μου άλλες 24 ώρες να το επεξεργαστώ λίγο καλύτερα.»

Για τον Γέντβαι και τον Βιλένα: «Έχουν την ποιότητα και την εμπειρία, αλλά σίγουρα έχουν ακόμη δρόμο για να είναι σε μια κατάσταση πολύ καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Το θέμα θα είναι ότι θα βρουν το επίπεδό τους παίζοντας στους αγώνες. Μέσα από τα παιχνίδια, μπορεί να είναι και πιο εύκολο από την άποψη της σημασίας των αγώνων και του γεμάτου γηπέδου.»

Για το αν επηρεάζει το σκορ του πρώτου αγώνα: «Ποτέ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι με το σκεπτικό να δώσουμε χώρο ή μπάλα στον αντίπαλο. Απλά, στα παιχνίδια πολλές φορές – είναι θέμα και της μέρας και του αντιπάλου – μπορεί κάποια ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό της. Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση στο αυριανό παιχνίδι ή σε οποιοδήποτε έχουμε μπροστά μας, να περιμένουμε κάτι εμείς ή λάθη του αντιπάλου ή υπερβολικός σεβασμός στον αντίπαλο. Όχι…»

Ο Μάγκνουσον είπε για τη ρεβάνς: «Καλό απόγευμα. Ως παίκτες ξέρουμε ότι το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή σαν 0-0, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα στη Σλοβακία. Θα έχουμε τους φιλάθλους μας. Ο αντίπαλος μπορεί να μας τιμωρήσει αν κοιμηθούμε έστω και για μια στιγμή.»

Για τη συνεργασία με τον Γέντβαι: «Δυστυχώς αποχώρησε νωρίς ο Μπαρτ από τον προηγούμενο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έφερε άλλον έναν καλό παίκτη στη θέση του στόπερ. Τον ξέρω σαν παίκτη. Έχω παίξει αντίπαλος μαζί του με την Εθνική Ισλανδίας κόντρα στην Κροατία.

Είναι ψηλός, γρήγορος παίκτης. Καταλαβαινόμαστε. Δεν έχει σημασία αν παίζω με τον Μπαρτ ή τον Τιν. Έχουμε ένα καλό γκρουπ. Ελπίζω και ο Μπαρτ να έρθει γρήγορα κοντά μας.»

Για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς: «Πέρσι είχαμε μια καλή χρονιά. Ήμασταν πολύ κοντά πέρσι και προσωπικά ένιωσα απογοήτευση. Φέτος είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες. Έχουμε ξεκινήσει καλά την περίοδο και όταν ξεκινάς καλά, είναι πολύ σημαντικό.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr